Hej!

Säkerhetsventilen på vår varmvattenberedare har börjat droppa, vilket den aldrig tidigare gjort under de 11 år vi bott i huset. Detta kom i samband med att några hus i området nu är anslutna till det kommunala vattennätet istället för vårt gamla gemensamma nät. Jag gissar att vi andra nu har högre tryck pga detta. Vi kommer också snart gå över till kommunala så då ökar trycket antagligen ännu mer då vi haft halvkass tryck i vårt gemensamma.

Nåväl... jag blir inte riktigt klok på vilken ventil jag ska köpa. Såhär ser den nuvarande ut. Det är r15 i båda ändar. Det står "Säkerhetsventil AJ 8549-15" på en etikett på ventilen men det ger inte så mycket vid googling.

Närbild på en säkerhetsventil märkt med "AJ 8549-15", installerad på en varmvattenberedare.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
En säkerhetsventil märkt "AJ 8549-15" med R15-anslutningar, monterad på en varmvattenberedare.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Jag har hittat några olika på Hornbach men de ser lite olika ut i änden som ska sitta i beredaren (med och utan packning). Vilken ska jag ha? Jag har liksom lite svårt att plocka bort den nuvarande för att ta med och jämföra.

https://www.hornbach.se/shop/SOMATH...7-9-bar-5008735/5192587/artikel-detaljer.html

https://www.hornbach.se/shop/BELUCO-Sakerhetsventil-R15-0-9MPa/5558394/artikel-detaljer.html
 
Det är normalt att den droppar, så det känns onödigt att byta den.
Ta hand om spillvattnet istället.
 
Jo, jag har förstått att de kan droppa i samband med att vattnet värms och expanderar. Dock så har det inte kommit en droppe på elva år och nu smådroppar den konstant, inte bara vid värmning. Jag har testat motionera den men det resulterade bara i att det droppar lite mer nu.

Känns inte normalt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.