Vi har ett mycket trevligt men väldigt kallt badrum i vårt hus. De som bodde här tidigare renoverade badrummet och la in bland annat klinker på golvet. Det dom däremot inte la in var golvvärme!

Den enda värmekällan i badrummet är en liten och gammal 500W elradiator. Den slår på och av lite som den själv vill och därför har vi tänkt att byta ut den mot en ny.

Vad säger ni som vet? Ska vi satsa på en oljefylld radiator även i badrummet eller är ett vanligt el-element att föredra? Är lite rädd för att mjukelen inte ska ha kapacitet nog att ta bort det "råa" som ofta finns i ett badrum.

Helst får det nya elementet inte ta så stor plats heller. Det som är där nu är ganska lagom, 420 mm x 250 mm, men det finns plats för en liten ökning.

HJÄLP!!

 
Kunde du inte istället för element, sätta in en större handdukstork?
Finns de som ser ut som en stege.  Tex. Myson har ett  http://www.myson.se/
Modell: MB03–MB08 Spänning: 230 V Effekt: 300–750 W
Höjd: 953, 1313, 1628 mm Bredd: 500 alt 600 mm

Annars så finns det elelement med en fläkt som drar runt varmluften och ger bra värme snabbt.
 
det finns takvärmestrips som avger strålningsvärme, kanske det vore nåt för att "stråla" golvet varmt?

"Thermocassette
Fabrikat Frico

Thermocassette värmestrålare är avsedd för uppvärmning av lokaler med takhöjder upp till 3 meter. Monteras i tak. Tack vare takmontaget är kassetten väl skyddad från beröring och åverkan. Kan användas som totaluppvärmning eller som tillskottsvärme över t.ex. arbetsplatser. Thermocassettens långvågiga strålning gör det möjligt att sänka lufttemperaturen utan att komforten försämras. Yttertemperaturen blir max 100°C. Samtliga Thermocassetter är försedda med kabel. Färg vit, RAL 9016, NCS 0500. "

se på: www.frico.se

sök på thermocassette


 
I badrummet funkar ett elelement bra eftersom luften i badrummet är så pass fuktig att "dammbränning" inte är ett problem. Elelementet är väl bättre även av utrymmesskäl och kostnadsskäl jämfört med oljan? Se bara till att det inte blir för varmt, det kan ju förekomma mycket hud i ett badrum och du vill ju inte bränna dig. Jag har själv oljefyllt i badrummet, men jag har efter ombyggnad ganska gott om plats där. Före ombyggnanden var det elradiatorer som gällde.
 
sen så ska elradiatorn ha rätt kapslingsklass beroende på avstånd till dusch/badkar samt att det ska vara en lågtemp, så man inte riskerar att bränna sej
 
galento
Hej,kolla på tego.se,vi har några radiatorer från dom och den "damm-bränning" gamla el-element är kända för är ett minne blott med elektroniska termostater,dessutom slipper Du "olje-klumparna" på väggarna.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.