Vi tänkte sätta upp ett staket som ska vara ca 1.20 högt och bestå av tre liggande brädor. Problemet är att underlaget är jord med massor av stenar, många modell större. Detta innebär att man inte bara kan banka ner stolpen i marken. Ska man gräva hål för plintar så blir det enorma hål då man stöter på stora stenar vart man än gräver. Det är ett ganska långt staket så bara att gräva gropar för plintar skulle ta jättelång tid. Är jordankare en bra lösning eller är de inte tillräckligt stabila? Någon som har några tips om hur man bäst får till ett stadigt staket utan att behöva gräva upp halva skogen? Tänker något liknande som på bilden, ca 1.20 högt.
 
  • Vitt trästaket med tre horisontella brädor i skogsmiljö med stenig mark.
Måste det vara staket ? Annars stängsel, typ Gunnebo kräver inte lika mycket grundarbete. Har ni djur?
 
Vi tänkte ha staket på framsidan av huset då det ser lite trevligt ut och sedan sätta fast ett fårstängsel eller liknande på staketet så inte hunden kan smita emellan. På baksidan upp i skogen står det redan gunnebostängsel sedan tidigare som ska stå kvar. Gunnebostängslet sattes dit av tidigare husägaren och de stolparna är av metall och är gjutna i backen.
 
Ok, förstår. Kanske en annan typ av staket passar, någon typ som inte behöver ha ett fårstängsel på sig. Finns bild på tomten så kanske det går att få en känsla av vilken typ som passar?
 
Borra fast stolpskor och fäst med kemankare i befintliga stenar.
 
Jordankare där det går, fäst i stenarna där det går.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.