ricebridge ricebridge skrev:
De kan hålla länge om man bara frostar av dem med jämna mellanrum. Dåliga tätningar runt dörren tex är dock en typisk svag punkt som kan göra att de isar igen oftare än så.

Minus 13 är fullt godkänt. Minus 18 är riktmärket, men det håller sig fruset vid minus 13.
Minus 13 fullt godkänt?? Godkänt för vad? Förvara morgondagens pinglass?
 
D DFYD123 skrev:
Minus 13 fullt godkänt?? Godkänt för vad? Förvara morgondagens pinglass?
Rekommendationen är ju —18C, men det är som det mesta annat härivärlden en kompromiss, i detta fall mellan elförbrukning och biologisk nedbrytning. Förmodligen valt för att det motsvarar 0F.

Vatten fryser vid 0C och bakterierna är lika döda vid —5C som —13, —18 eller —30C. Däremot saktar den biologiska nedbrytningen ner ju kallare där är, men det ska vara grejer som ligger bra länge i frysen om du märker någon avgörande skillnad på —13C och —18C.
 
ricebridge ricebridge skrev:
Rekommendationen är ju —18C, men det är som det mesta annat härivärlden en kompromiss, i detta fall mellan elförbrukning och biologisk nedbrytning. Förmodligen valt för att det motsvarar 0F.

Vatten fryser vid 0C och bakterierna är lika döda vid —5C som —13, —18 eller —30C. Däremot saktar den biologiska nedbrytningen ner ju kallare där är, men det ska vara grejer som ligger bra länge i frysen om du märker någon avgörande skillnad på —13C och —18C.
vad den omgivande temperaturen är som förmodligen är den temperatur som är uppgiven här ovan till -13 är inte detsamma som att matvarorna i frysen håller -13 grader. Ska matvarorna hålla -18 som är rekommendationen krävs betydligt lägre temperaturer än så. Därför tror jag inte -13 är fullt godkänt. Sen är det ju såklart valfritt men om det sa vara djupfryst så räcker -13 i den omgivande temperaturen långt ifrån till.
 
A
-13 är absolut inte godkänt dessutom är de flesta matvarorna mjuka i den temperaturen, glassen smälter och börjar odla bakterier
 
M Minkqvist skrev:
Frysen är dock märkbart tystare efter vi stängde av den.
Konstigt att den blir tystare när den är avstängd :geek:

ricebridge ricebridge skrev:
Rekommendationen är ju —18C... Förmodligen valt för att det motsvarar 0F.
Ja, hade frysboxen eller -skåpet uppfunnits här i Europa så hade det nog stått -15°C eller -20° på paketen som vi plockar upp från frysdisken i mataffären.

Men till saken: Hur är det med frysskåpets tätningslister vid dörren?
Läcker det in mycket luft får ju skåpet svårare att hålla kylan,
och det bildas mycket kondens, som rinner ut vid "självavfrostningarna".
Vare sig det är Fahrenheit eller Celsius :)
 
  • Gilla
ricebridge
  • Laddar…
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.