Hej,
Vi har fått en fläck i vår nya granitskiva som vi inte vet vad det beror på. Köket är helt nytt och vi har lagat mat ca 3 gånger och varit noga med att rengöra. Vet någon vad det kan bero på och finns det något sätt att få bort det på?
Har inte haft citron, vin, juice, etc.
Uppskattar all hjälp!
Vi har fått en fläck i vår nya granitskiva som vi inte vet vad det beror på. Köket är helt nytt och vi har lagat mat ca 3 gånger och varit noga med att rengöra. Vet någon vad det kan bero på och finns det något sätt att få bort det på?
Har inte haft citron, vin, juice, etc.
Uppskattar all hjälp!
BirgitS
Medlem
· Stockholms län
· 40 026 inlägg
BirgitS
Medlem
- Stockholms län
- 40 026 inlägg
Välkommen till forumet!
Menar du den vitaktiga ringen?
Har det stått något där som varit blött som det har blivit en kalkavlagring efter när vattnet har avdunstat?
En del stenskivor ska impregneras för att bli mer motståndskraftiga. Har du kollat vad det står i skötselanvisningen för din skiva?
Menar du den vitaktiga ringen?
Har det stått något där som varit blött som det har blivit en kalkavlagring efter när vattnet har avdunstat?
En del stenskivor ska impregneras för att bli mer motståndskraftiga. Har du kollat vad det står i skötselanvisningen för din skiva?
Redigerat:
Hej och tack för svar!
Ja precis, den vita ringen.
Kan faktiskt inte minnas om det stått något blött där, men isåfall inte mer än någon timma på sin höjd. Har tyvärr ingen skötselanvisning för skivan, vi flyttade in i nyproduktion och allt har gått via byggföretaget. Får höra med dem och se om det finns! Har du tips på hur man kan bli av med fläcken eller är det kört?
Tack för hjälpen!
Med vänlig hälsning, Evelin
QUOTE="BirgitS, post: 3685881, member: 155688"]Välkommen till forumet!
Menar du den vitaktiga ringen?
Har det stått något där som varit blött som det har blivit en kalkavlagring efter när vattnet har avdunstat?
En del stenskivor ska impregneras för att bli mer motståndskraftiga. Har du kollat vad det står i skötselanvisningen för din skiva?[/QUOTE
Ja precis, den vita ringen.
Kan faktiskt inte minnas om det stått något blött där, men isåfall inte mer än någon timma på sin höjd. Har tyvärr ingen skötselanvisning för skivan, vi flyttade in i nyproduktion och allt har gått via byggföretaget. Får höra med dem och se om det finns! Har du tips på hur man kan bli av med fläcken eller är det kört?
Tack för hjälpen!
Med vänlig hälsning, Evelin
QUOTE="BirgitS, post: 3685881, member: 155688"]Välkommen till forumet!
Menar du den vitaktiga ringen?
Har det stått något där som varit blött som det har blivit en kalkavlagring efter när vattnet har avdunstat?
En del stenskivor ska impregneras för att bli mer motståndskraftiga. Har du kollat vad det står i skötselanvisningen för din skiva?[/QUOTE
BirgitS skrev:
BirgitS
Medlem
· Stockholms län
· 40 026 inlägg
BirgitS
Medlem
- Stockholms län
- 40 026 inlägg
I anvisningarna för min skiva står det att man inte får använda diskmedel eller andra rengöringsmedel utan det är bara vatten och torka torrt som gäller. Ytan i sig är sådan att den är ogästvänlig för bakterier och som det står det är svårt att få bort allt diskmedel utan det blir lätt en tunn hinna med tiden som gör att ytan blir flammig och matt.
Seriöst ??BirgitS skrev:I anvisningarna för min skiva står det att man inte får använda diskmedel eller andra rengöringsmedel utan det är bara vatten och torka torrt som gäller. Ytan i sig är sådan att den är ogästvänlig för bakterier och som det står det är svårt att få bort allt diskmedel utan det blir lätt en tunn hinna med tiden som gör att ytan blir flammig och matt.
Och det har man i ett kök ??
BirgitS
Medlem
· Stockholms län
· 40 026 inlägg
BirgitS
Medlem
- Stockholms län
- 40 026 inlägg
Vi torkar efter med fuktig mikrofiberduk och det suger upp fett så det ska inte bli något kvar för bakterier och mögel att växa i. Bra mycket säkrare än att ha en träskiva där bakterierna och celler från mat kan gömma sig i sprickor och småskador. Sen vill man inte ha helt bakteriefritt för det lämnar ytan fri för förökning av riktigt skadliga bakterier i stället för att där finns de bakterier som man normalt har på huden. Vi har bott här i snart 9 år utan att bli magsjuka i alla fall.Isakare skrev:
Vilken typ av sten har du?BirgitS skrev:I anvisningarna för min skiva står det att man inte får använda diskmedel eller andra rengöringsmedel utan det är bara vatten och torka torrt som gäller. Ytan i sig är sådan att den är ogästvänlig för bakterier och som det står det är svårt att få bort allt diskmedel utan det blir lätt en tunn hinna med tiden som gör att ytan blir flammig och matt.
BirgitS
Medlem
· Stockholms län
· 40 026 inlägg
BirgitS
Medlem
- Stockholms län
- 40 026 inlägg
Troligen denna: https://stenskivor.se/stenskivor/granitskivor/emerald-pearlL Lopex skrev:
Det var förrförra ägaren som gjorde om köket så vi vet ju inte exakt.
Lär vara en av de mesta täta stensorterna.
Trevligt, håller inte riktigt med om att den är en av dom mest täta sensorerna, allt med olika mineraler kan göra att det finns självsprickor I stenen, alla mineraler är inte kompisarBirgitS skrev:
Kan det inte vara märken från sugkoppar vid montering?