Hej!

Efter lång och trogen tjänst är nu tanken att vår 17 år gamla Klippo snart skall få gå i pension.

Vår totalyta på tomten är 895m2 och gräsytan som skall klippas är på 500-530m2 beroende på om grannen vill att jag klipper in mot dennes häck eller inte.

Bifogar en enkel skiss på vår tomt, där den primära tanken är att laddstationen placeras under altanen på södersidan av huset med en guideslinga ända till uppfarten i nordvästra hörnet. Vad tror ni om det? Förslag på placering av laddstation kan också gärna mottas.

Till andra frågan, kommer den nya Husqvarna Automower 305 (2020) räcka till denna yta eller ska man gå upp ännu ett steg till 310? Eller en Gardena Sileno Life 750? Kom gärna med förslag o synpunkter på någon annan klippare som annars skulle passa.

Tack på förhand!
 
  • Schematisk skiss över en trädgård med hus, altan, uppfart och kompassros som indikerar planerad robotgräsklippares laddstation.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Dra guiden enligt bild så kommer det bli fint. Klipparen kommer att hitta in till vänster utan problem. Frestas inte att dra en liten loop över gräsmattan där kompassrosen är, det hjälper inte alls.

Med en enda guide kan man kanske tycka att allra bästa placeringen är på vänsterkanten vid garaget, men jag tror inte det är nödvändigt.
 
  • Översiktsplan över tomt med markerad guide för klippare längs kant, undviker kompassros på gräsmatta.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Jo, och när guiden dras där längst upp, tänk på att klipparen går på vänster sida av guiden i riktning mot laddstationen, så lägg den inte i centrum av smala passager, utan lite åt sidan, så får klipparen mest rörelsemån för att minska spårbildning.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.