K klimt skrev:
Jag har nu läst domen. En viktig punkt där är att man i avtalet med restaurangen reglerat öppettider men inte verksamhetstider, därmed anses föreningen ha accepterat att städning, beredning med mera förekommer efter stängning som är kl 24 på helgerna. Rätten menar att störningar kan ha förekommit, men att föreningen implicit accepterat detta genom villkoren i hyresavtalet. Troligen har det varit påtryckningar från boende till föreningsstyrelsen att agera för att begränsa störningarna. Det är nog tveksamt om föreingen väljer att överklaga, rättegångskostnaderna var höga och förmodligen troligt att högre instans väljer att fastställa domen.
Det stämmer säkert att det oftast är bättre att komma till en uppgörelse. Båda parter bör ha ett långsiktigt intresse av detta. Restauranger lägger ofta ner egna tillgångar på upprustning av lokaler som kan gå förlorade vid uppsägning. Föreningen får in hyror som kan hålla nere avgifterna.
Min gissning är att detta kommer att diskuteras på den kommande föreningsstämman men att man inte väljer att nu gå vidare. Jag vet inte hur långt avtal restaurangen har, men när ett nytt avtal ska förhandlas kanske föreningen väljer att försöka få in andra krav som begränsar störningarna.
Restaurangen har också ändrat på sig, anpassat sig. Bla tex INTE städar så sent längre.

Men föreningen är inte intresserad av sakfrågan längre, det är mer en princip.... så de kommer säkert överklaga via någon privat donator förmodligen. Eller om de har en advokat inom föreningen....
 
Blir alltid problem när ärenden drivs av känslor istället för saklig grund.
 
  • Gilla
cpalm
  • Laddar…
Det ska vara överklagat till hovrätten nu.
 
M Miro63 skrev:
Blir alltid problem när ärenden drivs av känslor istället för saklig grund.
japp hela den där biten med att blanda in känslor bara för att man tydligen inte kan sova på nätterna för att resturangen i huset för en massa oväsen är ett eländigt oskick. Om folk bara kunde bita ihop och sluta klaga på allt så skulle världen vara mycket bättre
 
C
I ikeo skrev:
japp hela den där biten med att blanda in känslor bara för att man tydligen inte kan sova på nätterna för att resturangen i huset för en massa oväsen är ett eländigt oskick.
Misstänker att det finns en djupare anledning här än att kebabrestaurangen slamrar med bestick. Den som är bekant med området har knappast undgått att det är ruskigt stökigt där när vädret är fint, med tillresta ungdomar, inte minst från "orten", hög musik, fylla, droger, buskörning med såväl bilar som vattenskotrar, nedskräpning osv.
Så att restaurangens personal för oväsen lär knappast vara den primära orsaken till att man inte kan sova.
 
  • Gilla
Putt
  • Laddar…
R
Hovrätten gick på restaurangens linje, och nu fick föreningen ytterligare rättegångskostnader, förutom sina egna. Hovrätten säger också att uppsägningen av "komplementlokalen" inte gått rätt till:
https://www.mitti.se/nyheter/ny-dom-midan-far-stanna-i-hornsberg/repuel!JAxu8ap36ptKUMpZaWmo7Q/
"De skriver vidare att de störningar som föreningen kunnat styrka från komplementslokalen under 02-05 kan ligga till grund för förverkande av hyresrätten under förutsättning att bostadsrättsföreningen har visat att den har uppmanat restaurangen "att vidta rättelse och rättelse inte har skett" skriver hovrätten. Men rätten skriver att det inte skett på tillräckligt "klart och tydligt sätt.""
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.