Är intresserad av skötselråd med, har kvartsit sedan aug 2018 och har problem med att motverka mörkare fläckar/partier. Det är för att vara ett starkt och gediget material betydligt mer arbete att sköta om än jag trodde ( med facit på hand vs kostnaden skulle jag ev tänkt på annat alternativ )
Vi har nu haft vår bänkskiva ett år. Vi fick inget tydligt skötselråd, men de vi frågade pratade mest om såpa. Vi har regelbundet gjort rent med utspädd såpa, och det har fungerat bra. Än så länge så ser bänkskivan bra ut.
Ok! Har du bilder på hur det ser ut hos er?K klimt skrev:
Testar vit paraffin just nu på de ljusare partierna för att jämna ut nyansskillnaden
Bästa svaret
BirgitS
Medlem
· Stockholms län
· 40 005 inlägg
BirgitS
Medlem
- Stockholms län
- 40 005 inlägg
Såhär ser vår ut, det ljusa partiet är där en skärbräda legat under ett par månaders tid. Ska köra på med paraffinet där det är ljust o se hur det utvecklar sigK klimt skrev:
Är detta Atlantic Grey? Är ni nöjda? Vad har ni i övrigt färg på köket? Vi funderar på att ha den bänkskivan till vår köksö. Den är väldigt läcker!Vildebill skrev:
Det stämmer! Mycket läcker stenskiva! Samtidigt hade jag idag inte rekommenderat den alls då arbetet med att lösa upp mörka fettfläckar med yes/aceton är oändligt. Atlantic ska ändå vara stenhårt som kvartsit och motståndskraftigt enligt tillverkarenN noomisara skrev:
Vill ej föreställa mig hur mycket arbete det är med andra stentyper!
Vad tråkigt att höra att den inte är lika tålig mot fläckar som den marknadsförs. Jag har också fått den informationen att den ska vara väldigt tålig.
Har ni den på hela köksbänken samt er köksö? Hur tycker ni det fungerar på köksön? Är det lika jobbigt med fläckar som uppstår även där? Jag tänker mig att den ytan inte blir lika hårt ansatt.. Jag tycker ändå att din bänkskiva fortfarande ser fin ut. Jag har lite svårt att urskilja vad som inte är naturligt mönster i de bilder som du publicerat.
Får jag fråga vart ni köpt bänkskivan? Vi har varit och tittat på olika stenskivor på Granit och marmor och verkligen fastnat för kvartsit. Dock har vi ännu inte valt typ av sten ännu. Har du någon uppfattning hur andra kvartsit är i jämförelse? Jag har bland annat tittat på Negresco (svart, matt läderyta) och Nickel (ljusgrå polerad).
Har ni den på hela köksbänken samt er köksö? Hur tycker ni det fungerar på köksön? Är det lika jobbigt med fläckar som uppstår även där? Jag tänker mig att den ytan inte blir lika hårt ansatt.. Jag tycker ändå att din bänkskiva fortfarande ser fin ut. Jag har lite svårt att urskilja vad som inte är naturligt mönster i de bilder som du publicerat.
Får jag fråga vart ni köpt bänkskivan? Vi har varit och tittat på olika stenskivor på Granit och marmor och verkligen fastnat för kvartsit. Dock har vi ännu inte valt typ av sten ännu. Har du någon uppfattning hur andra kvartsit är i jämförelse? Jag har bland annat tittat på Negresco (svart, matt läderyta) och Nickel (ljusgrå polerad).
Jajemen! Både köksö och köksbänk, köksön är där hällen är och vi har störst problem. Den är från A&O marmor och granit. Har ingen erfarenhet av andra kvartsitsorter dock. Mitt tips är att ta den ni gillar mest och var förberedda på att arbeta mot fläckar av alla dess typer från scratch så att ni är förberedda på detN noomisara skrev:Vad tråkigt att höra att den inte är lika tålig mot fläckar som den marknadsförs. Jag har också fått den informationen att den ska vara väldigt tålig.
Har ni den på hela köksbänken samt er köksö? Hur tycker ni det fungerar på köksön? Är det lika jobbigt med fläckar som uppstår även där? Jag tänker mig att den ytan inte blir lika hårt ansatt.. Jag tycker ändå att din bänkskiva fortfarande ser fin ut. Jag har lite svårt att urskilja vad som inte är naturligt mönster i de bilder som du publicerat.
Får jag fråga vart ni köpt bänkskivan? Vi har varit och tittat på olika stenskivor på Granit och marmor och verkligen fastnat för kvartsit. Dock har vi ännu inte valt typ av sten ännu. Har du någon uppfattning hur andra kvartsit är i jämförelse? Jag har bland annat tittat på Negresco (svart, matt läderyta) och Nickel (ljusgrå polerad).
Arbete med andra stentyper.. Jag har en 18 år gammal granitbänk. Den torkar jag av oftast med vatten. Inga fläckar, inga repor. Inga problem alls faktiskt. Men din bänk var fin!Vildebill skrev:Det stämmer! Mycket läcker stenskiva! Samtidigt hade jag idag inte rekommenderat den alls då arbetet med att lösa upp mörka fettfläckar med yes/aceton är oändligt. Atlantic ska ändå vara stenhårt som kvartsit och motståndskraftigt enligt tillverkaren
Vill ej föreställa mig hur mycket arbete det är med andra stentyper!
Ok! Tack för utförligt svar. Eftersom vi ändå överväger Atlantic Grey måste jag ändå fråga om det är något särskilt som bänkskivan är känslig mot? Fettfläckar, bär, citron, vin? Vi kommer nämligen varken ha häll eller ho på vår köksö och det är endast där vi kommer ha kvartsit nämligen. På diskbänken kommer vi köra rostfri diskbänk.Vildebill skrev:Jajemen! Både köksö och köksbänk, köksön är där hällen är och vi har störst problem. Den är från A&O marmor och granit. Har ingen erfarenhet av andra kvartsitsorter dock. Mitt tips är att ta den ni gillar mest och var förberedda på att arbeta mot fläckar av alla dess typer från scratch så att ni är förberedda
på det