J
Såg ett häftigt hus i Örebro. Ligger kanske inte jättefint och är mer som offentlig park runt om för tillfället, men i rätt storlek. Budgivning nu, så rappa på!

https://www.bjurfors.se/sv/tillsalu/orebro/orebro/bruksgatan-14/
Ett ståtligt gult hus med rödakant tak, grusgång och omgivet av en välskött park och moderna byggnader.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


I övrigt tror jag som tidigare skrivit mer på herrgård och rusta dem. Följer ju ofta med väldigt fina uthus, maskiner, alléer, vattentomter mm som är svårt att fixa i nybyggnation.
 
useless useless skrev:
Det finns en hel del billiga större hus på hemnet. Många är flerbostadshus, men det är ju inte så svårt att slå ihop till en bostad.

Gillar du öppen planlösning är kanske det här något? 200 000: för 915 kvadrat:
[länk]..

Annars säljs det en och annan nedlagd landsbyggdsskola då och då. 560 kvadrat, 295 000:- Bara värmepumpen lär ha kostat runt dom pengarna...
[länk]

För att inte tala om alla gamla föreningslokaler, kursgårdar och frikyrkor som står tomma... Många blev renoverade i samband med flyktingkrisen för några år sedan och säljs nu relativt billigt.
[länk]
[länk]
Lite större, inte öppen planlösning, men måste ha ett rejält kök.
https://www.lansfast.se/hitta/bosta...laggarebacken-20/cmfastighet50fk5gkdbo0su9v2/
https://www.lansfast.se/hitta/bosta...laggarebacken-20/cmfastighet50fk5gkdbo0su9v2/
 
  • Gilla
lundensaren
  • Laddar…
A August Eriksson skrev:
Bor i dagsläget i ett hus på 220m2 plus 120m2 i biarea (källare), har ett gäng hundar hemma och känner att rummen både för för få och för små.

Utbudet av stora hus är minst sagt begränsat och mitt nästa hus vill jag ha i lättbetong - nybyggnation verkar vara det enda alternativet. Arbetar hemifrån och kan bo i princip vartsomhelst, i dagsläget bor jag i Uppland men jag har tänkt en hel del på Östergötland/Örebro. Orter där man förlorar oerhört på nybyggnation, till exempel Torsby/Värmland/Små byhålor går bort. På många större tomter på landet framgår det att kommunen vill att nybyggnationer ska ha liknande stil som nuvarande bebyggelse, vilket oftast innebär röda eller gula trähus med tegeltak.

Är det omöjligt att hitta en stor tomt/skogsfastighet/gård och få bygglov för en villa i lättbetong med platt tak på uppemot 600m2?
jag fick bygglov för 400+ nånting i två byggnader, men då följde de kommunens riktlinjer vad gäller stil och historiska värden Mm. Och mycket av utan var i källarplan samt loft osv. Dessutom var fotavtrycket under 20% av tomten.

betonhus i ett plan med platt tak på 600m2 låter som en industrifastighet. Så du får nog hitta en bra arkitekt, en stor tomt utan grannar, i en ointresserad kommun.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.