Hur kan man med enklast möjliga mån laga detta?
Det är svärföräldrarnas spabad som läcker. Garantin har gått sedan länge och de vill nu bara försöka rädda den tillfälligt till de köper en ny då den har sett sina bästa dagar.
 
Vad är det för plast? Om du bara vet det så kan du hitta rätt lim.
 
Inte den blekaste faktiskt.... Hur kan man avgöra det?
 
Testa med Tec7 eller liknande. Är det tillfälligt så skadar det inte.
 
Någon som testat flex-produkterna för detta?

 
ska du laga detta på rätt sätt så ska du limma om det med RÄTT lim. Funkar INTE att limma närmst rörskarven med tec-7 eller annat.

Gör ungefär såhär. Såga av röret en bit från läckan. såga sedan av röret nära läckan så det saknas en bit rör. värm ur den invändiga limningen med varmluftpistol o dra ut rörstumpen med en spetstång/skruvmejsel. försök att inte repa "muffen" som röret sitter i. Köp sedan en skarvmuff och en bit 2" rör o pvclim. Rengör med aceton först på allt som limmas. Är där limrester kan man slipa ur dem med dremel eller sandpapper. kan vara knöligt o få in alla rördelar om man kapat ur för lite. man kan byta en längre sträcka om det underlättar. är 2" rören styva så värm dem med varmluftpistol eller kokande vatten,(värm med varmluftpistol inne i rören. eller plugga röret o låt hett vatten mjuka upp det.

köp delar på t.ex http://www.spa-shopen.se/ eller https://www.spapartsnordic.se/ finns många som säljer.
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.