Tyvärr kan man inte kopiera in dem här av uphovsrättsskäl.

Men en mäklarfirma har ett objekt där en "villa" säljs för typ 3,5 milj. Presentationsbilden är av en brandplats. Där står en tegelskorsten med bråte från det nedbrunna huset runt omkring. Säljande?? Inga förklaringar i den beskrivande texten.

Samma firma har ett objekt där presentationsbilden är ett dörrhandtag. Övriga bilder visar ett hus som är i slutdelen av en renovering. Vilket överhuvudtaget inte talas om i den beskrivande texten. Av bilderna att döma finns ingen el, och inget vatten i huset, inte heller något kök...

Säljarnas frågeformulär är "rent" utom på frågan om erfoderliga bygglov finns, svaret NEJ. Och sedan handskrivet efter signaturerna "intyget gäller efter sanering". Inget om vad som sanerats eller om något behöver saneras...

Möjligt att man skall bli så förvånad över dörrhandtaget att man missar att det är ett mögelskadat svartbygge utan el o vatten.

En helt annan mäklare jag var i kontakt med påpekade att han var "besviken på fotografen" som inte hade ordnat några bilder på ett visst utrymme i huset (som jag frågade om). Det var överhuvudtaget väldigt klent med bilder. Vadå "besviken" det är väl bara att skicka dit fotografen igen om han glömt att plåta halva huset, det är ju inte direkt en gratisfotografering i mäklarsammanhang? Hade jag varit säljare hade jag blivit skogstokig.
 
Jag antar att du följer "hemnetknarkarna" på Instagram? Mycket roliga, och märkliga bilder där...
 
Det känns som att diskussionen skulle bli lite mer intressant med länkar till objekten.
 
Claes Sörmland
Är det en mäklarfirma som specialiserat sig på udda fastigheter?
 
Vart är länken?
 
På allmän begäran:

https://www.mohv.se/till-salu/fritidshus/bergshamra/solrundan-1/obj19751_1746726809# Dörrhandtaget. Klicka på frågelistan.


https://www.mohv.se/till-salu/hus/norrtalje/tva-kyrkors-vag-7/obj19751_1706560429# Brandplats. Om man tittar på resten av beskrivningen så ser det ut som där finns en byggnad till som inte brunnit, men den är det dåligt med bilder på. Och de som finns där ser inte så upplyftande ut.

Tyvärr är nog länkarna färskvara, de kommer att försvinna.
 
Hmm... kan de ha ändrat något sen du kollade? Jag ser ganska många bilder från den andra byggnaden på "brandplatsen" och en textbeskrivning varför det ser ut som det gör.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.