Amerikanska bakverk smakar pyton med amerikanska sötningsmedel.
Så någon som kan hjälpa USA med lite originalrecept?

Svenhard's Swedish Bakery Downfall
04-21-2020, 07:24 PM

Such a shame the great bakery Svenhard's from Oakland CA moved a few years ago to the Central Valley Exeter CA. Their product is not the same. They have filled for bankruptcy and have a few sex worker suits against them. Most of their former items have changed, not much cinnamon or raisins in the small snails. Forget the nice bear claws, no almonds on top and very little filling. The first product listed is SUGAR, then later corn syrup and artificial flavors and colors. Seems like just before they left the Oakland plant they stopped using corn syrup and many other things not good for you. They had 4 treats per pack now down to 3 small items. One of the best things Svenhard's had many years ago was their popular apple strudel, no longer available or made. Let's hope they can go back and bring back the old recipes we all liked in the past. Raise the prices If they have to. They fired all the drivers they had and have the Bimbo Bread drivers deliver now.
 
Här kommer ett recept plockat från Kokaihop.se: KANELBULLAR.

Självklart är det bara äkta socker + vaniljsocker i bullarna. Här kommer receptet. Lycka till med baket. :D

Ingredienser:
14 dl vetemjöl special
1 tsk bakpulver
1 dl strösocker
1 krm salt
2 tsk malen kardemumma
200 gram rumsvarmt smör
50 gram jäst för söta degar
4 dl kall eller rumstempererad mjölk
1 st ägg

Fyllning:
75 gram mjukt, rumsvarmt smör
2 tsk vaniljsocker
3 tsk kanel
0.75 dl strösocker

Och ovanpå bullarna:
1 st ägg att pensla med + några nypor pärlsocker

1. Blanda mjöl, bakpulver, socker, salt och kardemumma. Finfördela smöret och den smulade jästen i mjölblandningen.
2. Rör/vispa ner ägget i mjölken och rör ner i mjölet. Rör/knåda (helst i maskin) ca 10 minuter.
3. Jäs under duk eller plast ca 1 timme, rör under tiden ihop fyllningen.
4. Sätt ugnen på 240 grader.
5. Häll ut degen på lätt mjölat underlag. Knåda inte utan kavla direkt ut den till en ca 40x60 cm platta. Bred på fyllningen.
6. Vik degen på längden (som ett lakan) till tre lager. Skär drygt cm-tjocka strimlor (det ska bli ca 40 st), snurra dem runt sig själva (spiral) och gör en slags halvknut där ändarna hamnar underst. Lägg i stora bullformar och jäs under duk till dubbel storlek.
7. Pensla med ägg, strö på lite pärlsocker och grädda ca 8 minuter.
 
Den viktigaste detaljen i ovanstående recept är att smöret ska vara rumsvarmt. Smält det inte, som det står i många andra recept, bullarna blir mycket fluffigare med osmält smör.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.