Har tittat på lite hus där det varit i stort sett omöjligt att inreda vinden som förrådsutrymme. Det har legat lösull där uppe och hustillverkaren rekomenderade inte att man förvarar något uppe på vinden pga ventilationen mm. Där vi bor nu har vi lagt råspont på golvet och har därmed fått en ganska stor yta att ha kartonger och annat på. Det är ingen ståhöjd men det duger för förvaring. Vi har ingen dammande lösull otan taket är liksom "inplastat". Kan man inte bygga så nu för tiden? Vårt hus är inte gammalt, byggt 98. Hur löser man annars förvaringen av tex julsaker, barnkläder och annat? Det ideala vore ju ett stort förråd inne i huset men det gör ju avkall på boendeytan och vill man som vi också ha bastu blir det ju ännu mindre över.
 
Vi har använt vår vind som förrådsutrymme i ~7år utan problem.

I takbjälklaget till undervåningen ligger det lösull och ovanpå isoleringen ligger ett spånskivegolv.

Huset är byggt -89 och har ventilerad takfot och nock.
 
Den enda kommentar jag har är att, om du använder vinden som förråd, då så bör du ha en genomtänkt ingång till förrådet.
Vad jag menar med det är att undvik en "taklucka" med stege för att ta sig upp till förrådet, för om du har en sådan där du måste öppna luckan, dra ner stegen och sen baxa upp kartonger och annat, så kommer du inte att utnyttja detta förråd till något annat än undanlagring av material som må hända är av intresse för framtida arkeologer och är det så att du inte är intresserad av att bevara historian så kör grejorna på tippen istället.

Om det å andra sidan är att du har exempelvis ett ettplans-hus med en design där du har lagt upp ett bonusrum som ligger i dett "virtuella" andra planet, då har du möjligheten att skapa en dörr in till vinden där du kan lagra dina saker.



 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.