Hej!
Har lite frågor om genomföring plåttak. Har detta plåttaket.
https://www.byggmax.se/takpanneplåt-svart-p20506#267=34748
I dagsläget slutar Avluftningen från toan strax under plåttaket, vilket skapar mycket kondens på läkten. Tänkte därför försöka göra en genomföring istället. Därför undrar jag om denna skulle funka?
https://www.byggmax.se/genomföringssats-vilpe-svart-p639102#743=28988&977=26497. Röret är 50mm. Behövs något mer sedan för att det inte ska lukta? Typ vakumventil? Funkar det ihop med genomföringssattsen?

Många länkar. Ber om ursäkt för det.
Mvh
 
Borde gå, men finns betydligt mer slutande alternativ, speciellt när du pratade om att det blir mycket kondens. Jag skulle nog rekommendera något större takgenomföring där det även är en plåt runt om som man lägger lite fog runt.
 
Hej!, jag har kikat lite mera på det och hittade vibes egna avloppsluftare med hatt. Och de ska vara kompatibla, så jag kör nog på det tillsammans med genomföringskittet. Hoppas att det funkar och blir tätt :)
Tack för svar!
 
Du har avloppsutluftniningsrör diam 50 mm som slutar strax under takplåten, som är ett plåttak av typ simulerande takpannor.
Du säger du har mycket kondens på läkten. Hur kan du se det? Har du monterat bort takplåten och tittat efter, annars kan du väl inte se det?
Du har väl sedvanlig råspont på takstolarna och takpapp och ströläkt och bärläkt därpå?

En avluftningspipa på 50 mm är inte särdeles grov. Kan den inte ledas ut genom vägg istället, måste den tvungetvis passera taket?
 
Hej!
Röret sitter så pass nära takfoten att man kan se den med rätt vinkel. Då har jsg sett under vintertid att det blir mycket kondens under taket, därav att jag vill ha ut det.
Nja. Dra genom väggen är inget alternativ, dels pga lukten men också rent praktiskt. Så det får bli genom tak.
Mvh
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.