Har Open Universe och Telenor som ISP och tänkte nu ta tag i att ersätta Technicolorn med en egen brandvägg och undrar om någon gjort det.

Frågorna är:
1. Går det att ta bort Technicolorn eller om den måste bryggas?
2. Får man iom. detta tillgång till port 443 som Telenor i sin oehörda vishet valt att använda för eget bruk?
3. Finns det någon annan ISP hos Open Universe som levererar ren Internetlina utan begränsingar på vilka portar som används för trafik in/ut som även tillåter att man använder egen brandvägg direkt i CPE:n?
 
Det ska inte vara några problem att ansluta en egen router.

Förr brukade man brygga operatörens router om man ville använda ADSL-modemet i den men inte routern eller om man tex har Telia ip-telefoni eller ip-tv och tankar av det i operatörens router.

Vet inte vad för problem du har med port 443. Det är ju porten för https.
Försöker du accessa ditt nät från internet så är det väl din router som tror du försöker logga in på den med https. Borde gå att avaktivera och styra om till någon egen webbserver på LANet men då bör du definiera en DMZ.
 
Hade Telia tidigare och då var det bryggning som gällde om man ville köra egen brandvägg och tänkte höra om någon hade erfarenhet från Telenor.

Ang. port 443 så går inte den att göra portforward på eftersom Telenor valt att använda den, troligtvis för att kunna uppdatera Technicolorn, så för köra https, måste jag köra på annan port, det är likadant för SSH men det har jag inget behov av att köra utifrån. Det står klart och tydligt där man konfigurerar portforward:

WARNING: Ports 22 and 443 are reserved by the service provider, use with caution! If needed, use these port numbers behind the router and arbitrary port numbers on the outside of the router.
 
Så länge du inte använder dess telefonifunktion är det bara att koppla bort den

Märkligt att de valt att använda 22 och 443 själva, det krånglar ju till det för slutanvändarna.
 
hmm man kan väl kicka ut telias technicolor, inte enkelt kanske men det går.
I förra lgenheten så hade jag min egen router det var ju iofs standard nätverks kabel till lägenheten och inte fiber men jag kan inte se att det skulle vara nåt större problem om det var fiber heller.
Det var ju dock lite piller med att splitta vlanen för att få tv'n att funka.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.