Bygger en del runda möbler och har hittat en böjplywood som är 16 mm tjock och ändå kan böjas till en radie på 400-500 mm. https://www.wiwood.se/flexibel-plywood
Trälaget är Ceiba, eller Kapok som är väldigt lätt och poröst
Detta förenklar bygget jämfört med flera lager tunnare plywood eller böj-MDF som lätt blir kantigt. Det blir dock problem med att få bort trästrukturen inför sprutmålning. Jag har grundat med Alcro V-slip, sedan slipat lätt och spacklat, slipat och vid nästa lager med v-slip blir det struktur i ådringen igen! Antagligen sväller träet av den vattenburna grundfärgen så jag skulle vilja hitta någon färg som förseglar träet bättre men ändå utan lösningsmedel.
Några förslag?
 
Sprayspackel. Fungerar som primer och grundfärg samtidigt. Jag använder denna när jag vill ha jämt underlag där det finns struktur. Finns en mängd olika fabrikat, den här har varit enklast för att köpa därför blev det den. Spraya tunt, slipa lätt. Spraya igen, slipa, måla. Tar några gånger att få in handlaget, sen fungerar det strålande.

https://www.jula.se/catalog/bygg-oc...-fog-och-spackel/spackel/sprayspackel-621009/
 
Inte utan lösningsmedel tyvärr. Läste inte så noga ser jag nu. Ledsen för det.
 
Tack Bart! Det kan vara ett alternativ. Torktiden på 15 min gör att den delen kan göras utomhus så lösningsmedlet är OK.
 
För framtida projekt kan jag rek att välja en annan ytfaner på plywooden. Det produceras ceiba med annan ytfaner.
 
Tack för tipset, provet vi fick hade en väldigt fin yta men tyvärr inte så med skivorna vi fick levererat. har du nån leverantör av Ceiba-plywooden du nämner?
 
Inte utan att jag gör reklam för företaget jag jobbar för...skicka ett pm till mig
 
F freddefrog skrev:
Inte utan att jag gör reklam för företaget jag jobbar för...skicka ett pm till mig
OK, misstänkte att det var något sådant, väldigt hänsynsfullt, och säkert en regel i forumet.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.