Hej.

Bästa sättet att ta bort åbäket? Den fortsätter genom vinden och slutar ca 1.5 meter ovanför taket. Tigersåg, vinkelslip, plåtsaxen ? Undrar också hur den sitter fast? Den sitter i ganska bra och flyttar sig inte mycket sidleds när jag ruckar på den. Sitter den bara fast i kaminen eller där uppe nånstans också?

Någon som har erfarenhet 80-talets krematorium?

Tack
 
  • Stor svart kaminhuva med ansluten galvaniserad metallrör skorsten som sträcker sig genom taket.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Travad nerifrån och upp, rives i nämnda ordning baklänges. sitter säker någon form av stag ovan innertaket som stöd i sidled.
 
Dessa cortenrör med isolering o spirorör som yttermantel var oftast i 3 meters längder. De tidigaste skarvades med skruvfläns och skulle du då vilja komma lindrigt undan så kan en kranbil lyfta upp hela skorstenen. Senare typer av skorsten hade skarvar där det nedre röret var 12 cm utkragat och det övre iskjutet ner i detta vilket innebär att det kan släppa om kranen endast lyfter i det övre röret. Ner mot kaminen brukar röret vara tätat med pannkitt och det kan behövas hårda slag med hammare för att det ska släppa. Enklast är dock tigersåg med långt blad. Först kollar du hur röret är skarvat. Sedan skruvas huvtaket och innertaksplåten bort. Ibland är det fördelaktigt att borra ett hål i den oisolerade delen på röret högst upp, för att kunna fästa en lyftschackel. Låt kranbilen lyfta skorstenen 5 cm så att kaminen lättar från golvet och hamra på. Räcker inte detta så såga av röret
 
  • Gilla
Davego
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.