Vi ska också bygga ett LB-Hus (i Höör) ;D men vi ska bygga NNF. Jag tror dock inte att dom kan ta ut en extra kostnad för detta om dom inte berättat om det från början! Har dom sagt att kakel plattor upp till en viss kostnad ingår så kan dom inte komma sen och säga att där tillkommer en extra kostnad för en viss platta utan då skulle dom berättat det direkt! Så det är bara att säga till dom vad dom berättat från början och sedan stå på er! Man får inte ge vika för det är dom som gjort fel inte ni. Behöver ni hjälp så är det bara att kontakta konsumentrådgivaren i er kommun så hjälper dom er!
Detta vet vi för att vi har varit med om något liknande och vi fick rätt. Men man måste stå på sig till 100% och vara tydlig med att man inte tänker betala något extra för saker dom sagt ska ingå!

Förutom detta så är vi mycket nöjda med både säljare och byggledare som varit väldigt hjälpsamma!

Berätta gärna hur det går för er! ;)
Lycka till!
 
Bygger en Jorduggla i Umeå och ska börja sätta kakel/klinker nästa vecka. Plattsättaren aviserade att det skulle kosta extra att sätta mosaik, men knappast för "vanligt" kakel (oavsett storlek).

Varför skulle 30x40 vara dyrare än 30x30?

Borde ju vara billigare ju större plattorna är eftersom det "räntar" bättre att sätta dem. Kan förstå att mosaik är knepigare att sätta än vanliga plattor, men att ta extra för att de inte är "standardstorlek" är ju patetiskt.
 
Vilket lb-hus ska ni bygga?
 
Vi bygger oxå LB .... får oxå betala extra för större/mindre kakel .... SJUKT
Dessutom får vi betala extra om vi vill ha fondväggar i övriga rum!!!
Allt kostar!! >:(
 
Ni får kolla vad det står i kontraktet. Om det inte är specificerat max och min storlek där så får ni stå på er.

Anledningen till att det är dyrare är att det är svårare att sätta större plattor. Att få det rakt eller att få rätt fall.  :-/
 
pritt skrev:
Vi bygger oxå LB .... får oxå betala extra för större/mindre kakel .... SJUKT
Det är såhär att om det bara står att kaklat badrum ingår, så ingår det ett för entreprenören valfritt kakel. Om man vill vara säker på att just det kakel man själv vill ha så skall detta specificeras så exakt som möjligt i avlalet. Om inte så har de rätt att ta ut extrabetalt för sådant som kostar dem extra.

Stora kakel kostar mer eftersom det är krångligare att få till fall och de är kinkigare att sätta på ojämnt golv vilket kan innebära mer spackling under. Små plattor är dyrare att sätta eftersom det blir fler plattor att sätta och mer fog att foga.

En fondvägg är dyrare att måla eftersom det kräver att man maskar av mot intilliggande väggar.

Man skall ha klart för sig att de allra flesta entreprenörer/husförsäljare kan sin avtalsjuridik och de skriver självklart avtal som gynnar dem. För att kunna ge det lägsta priset till en kund så tar de bara med minimum av det som krävs. Då får ju kunden ett attraktivt pris. Om man sedan vill ha något utöver detta så är det bara att betala. Det bästa är att man talar om exakt vad man vill ha innan man skriver avtal så blir det billigare än att komma på det efteråt.
Det kan därför vara bra att låta planeringen få ta lite längre tid innan man skriver på avtalet. Det kan spara pengar i det stora hela.
 
Fredrik.
Är "kedjeshusen" specialreitade för Arlövsområdet?
 
Har jag missförstått något eller? Om det inte finns specificerat något visst min/maxmått för det kakel/klinker som ingår - är inte lagstiftningen då på konsumentens sida? Om inget står har alltså LB-hus (i detta fall) rätt att ta ut vilka kostnader som helst av husköparen?

Det kan väl ändå inte stämma?
 
Hej!
Vi håller också på att bygga med LB-Hus och är snart klara. Från början valde vi att skriva på för NNF men insåg att vi inte ville göra så mycket själva och ändrade till NF (vilket var en miss). Efter byggstartsmötet när vi träffat entreprenören insåg vi att minsta lilla avsteg från "standardstorlek" (vad det nu är) på plattor och avsteg från Borosan-kollektionen på tapeter skulle kosta skjortan. Entreprenören undvek eller struntade in i det längsta att tala om kostanden för olika tillval och så började det närma sig stomresning. Dagarna innan huset levererades fick vi dock en del priser på de tillval vi hade tänkt ta. Vi kunde snabbt konstatera att entreprenören hade priser som inte är av denna värld. Vissa av våra tillval "plockade vi bort" men framförallt så valde vi att gå tillbaka till NNF-utförande. Jag vet inte hur mycket extra vi hade fått betala för våra tapet och kakelval om entreprenören hade fått utfört detta men det hade blivit kostsamt.
Vi fick tillbaka 111 000 Kr när vi gick från NF till NNF. Med dessa pengar så har vi fått målning,tapetsering och kakelarebeten (inkl. allt material) utfört av andra fristående firmor.

Just nu så är "entreprenören" inne i huset och slutför det sista i dennes åtagande, men det märks att hantverkare inte är särskilt försiktiga. Entreprenörens hantverkare har redan lyckats att göra märken i tapeten....jag hoppas at dom är lite försiktigare i fortsättningen, repor i parketten klarar jag mig utan.

// Ha en bra dag allihopa
 
Har bott två veckor i vårt nybyggda Pärlugglan i genarp och måste måste säga att de erfarenheter som beskrivs här är inte stämmer in på vårt projekt. I princip allt har funkat perfekt och hantverkarna har gjort ett kanon jobb (åtminsone vad man kan se än). LB-Hus och dess underentreprenörer har inte gnällt om vi velat göra lite småändringar. Kanske beror det på att vi bjöd på smörgåstårta och kakor lite då och då. Ovärderligt tips för glada hanteverkare = bra kvalitet. ;D

I kontraktet står där att det ingår kakel till en kostnad av x kr/m2 och "standardläggning". standardläggning är givetvis difust men säljaren upplyste oss om vad det innebar liksom han var noga med att berätta om alla tilläggskostnader som skulle tillkomma.

Att större plator kostar mer att lägga kan man väl också förklara med att det kan bli mer spill.
 
Måste fortfarande påstå att om dom inte berättat att det bara var ett visst mått på kakel som ingick och det inte står någon stans så ska ni inte betala mer för ett kakel med större eller mindre mått!
Det är ju bara löjligt! Kan tycka att om det inte passar dom att berätta vad som gäller så vill dom inte bygga ert hus heller och då finns där gott om hustillverkare som gladeligen ställer upp med valfrit mått på kakel om man köper ett hus! :)
 
Vi ska bygga ett NNF korsnäbben, men vi har planerat att anlita LB hus för att göra våtutrymmen för att få huset P-märkt. Vår säljares tips är att ta ett rörligt pris på plattsättning, med ett fast tak, eftersom han ansåg att när man bara räknar ut ett fast pris är det ju en massa extra inräknat ifall det blir problem.

Är det någon annan som har gjort likadant? Och har det i såfall ändå kostat extra på något vänster om man vill ha större/mindre kakel? Vi har tänkt ta stora kakelplattor, kommer inte ihåg måttet men jag tror det var ca 30x50 cm, så vår tanke var att det blir billigare med rörligt eftersom det borde gå snabbt att kakla?
 
Vi var inne på att bygga med Modulenthus ( men bestämde idag att inte göra det ändå, blev för litet för pengarna ) och där var det väldigt bra. Vi fick en lista på vad som var standard och en tilläggslista, då kunde man bara checka av vad det kostade extra och räkna ut själv om man tyckte det var värt det eller inte. Där kostade det inget extra ju större platta man tog däremot om man tog småplattorna ( 10 x10 och minns inte om det även var storleken över ) och mosaik, det kostade också extra för diagonalläggning och om man skulle ha mycket mönstersättning ( alltså spridda plattor här och var eller t.ex. en cirkel i golvläggningen ). Om man däremot valde att sätta varannan platta i två färeger på golv eller hela rader på vägg så kostade det inget extra.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.