Hej!

Vi funderar på att plocka ut inv.målning ur vår totalentrepenad (bygger lösvirke med tot.entrep).

Separat priset vi fått är på ca 85.000 sek inkl moms & material. I priset ingår målning av tak & lister samt tapetsering i alla rum.

Vi bygger nyfunkis med en högsta takhöjd om 5000mm.
De flesta rum har dock 2400 i takhöjd. Vår totala boyta inkl. förråd är på 200m2.

Är detta pris rimligt?

Vi funderar på att anlita en bekant målare (dagtidsjobb, ej svart!) som får backup av min far, som har tapetserat en hel del. Farsan får göra det "okvalificerade" arbetet, medans den "riktige målaren" tar hand om tak & höga väggar.

Vår husleverantör avråder ifrån denna lösning, då han menar att om målningen ej håller tidsramen, så utgår ev. vite till oss om inflyttningsdatum blir försenat.

Vad tror ni, kan denna lösning motsvara tillräckligt med sparade slantar för att det skall vara "värt" att plocka ur denna del ur totalentrepenaden?

Vi vill dessutom ej ha tapeter utan tänker nog sätta en slät väv (microlit 100) på alla väggar, och detta fördyrar nog en del, nån som vet ungefär hur mycket?

Målaren jag känner sa att för att få fram ett ung. pris så kan man räkna boytan x 250kr, för att få fram ett riktpris, på vad inv.målning kostar. Detta gäller dock "standard" dvs. målade tak & lister, samt tapetserade vägger typ Borosan.

I vårt fall skulle en standard målning kosta 200x250 = 50.000 inkl.moms & material.

Puh, LÅNG tråd!

Tacksam för alla synpunkter/råd!


Mvh Gagga
 
Tycker inte du skall lyssna så mycket på säljaren i detta fall. De blir ju av med provision om du gör arbetet själv. Och varför skulle din målare inte hinna i tid. De allra flesta brukar göra målningen själv
 
Jag tror du har rätt, men är det någon som kan "humma", vad vi skulle kunna spara om vi gör denna lösning?


Mvh Gagga
 
Beror på vad din målare tar. Men gör du allt själv borde du minst spara 30-40 tusen beroende på vad du använder för matrial
 
Gagga: Om du inte är van målare,skall du inte ge dig in på att sätta microlit och sedan måla detta själv.

Tänk vad förbannad du blir om du misslyckas med microliten på 5 m höjd.

Vi valde precis samma upplägg som du,och betalade ca:80.000 ,då är ungefär 180 kvm målat och klart.
 
Hej Fredstu!

Tack för ditt inlägg, vi var hos vår entrepenör och skrev på kontraktet imorse!! Vi valde att låta dem göra jobbet. 90.000 tutti totale, inkl. arbete & material.

Känns mycket tryggare att ha nån annan än farsgubben att gnälla på när det spricker!

Mvh Gagga
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.