vi håller som bäst på att bygga ett downhill 401 med th.Huset stomrestes v 38 och då var dom ju här ordentligt i en vecka och sen har dom knappt varit här mer än en halv vecka till. Dom har ju 19 vckor på sig att få huset färdigt och vi vet att dom bygger flera hus parallelt. Hur har det gått till ni som byggt th eller ni andra som hafr runt 4 månaders färdigställandetid. Hur många veckor har dom jobbat ordentligt? Man börjar ju bli lite rädd att dom inte ska hinna klart.. Vi får nog börja efterlysa dom nästa vecka.
 
Våra snickare hade 16 veckor på sig och hann INTE klart det tog 6 veckor till. Men den firman hade allvarliga problem och tyvärr gick det ut över oss och våra räntekostnader... Ändå var de här varje dag och alla mellandagar vid jul och nyår...
Är det en firma som är vana att montera hus tror jag att du kan vara lugn men kontakta er byggtekniker och ifrågasätt!

Ska kanske tillägga att vi har ett Arkitektens skiss 521 med pulpettak och mycket utbytta fönster.
 
Hej Rosie!

Får man fråga var i Sverige ni bygger och vad ett Downhill 401 kostar ? Har ni gjort mycket ändringar och vad kostade dom ?

/Kosken
 
Hej Rosie!

Vårt hus stomrestes också v 38. Snickarna har varit ihärdiga varje dag. De har varit mellan 3-4 personer och fortsatte direkt efter stomresningen. Alla inneväggar, innertak, isolering, el, braskamin är fixade. Vi skall börja spackla och tapetsera nu. Innan golven läggs. Så vi har ca 3 veckor på oss att fixa allt sådant som vi själva skall göra.

Vi skall flytta in senast 26 januari.

Hittintills måste jag säga att jag är supernöjd med både snickarna och representanten från Trivselhus. :) Peppar peppar...

 
Hej HPE
vi har ju också runt slutet av januari som slutbesiktningen ska vara så det låter ju som dom har hunnit med väldigt mkt på dessa veckor. Känns skönt att vet att det kan gå snabbt när dom väl sätter igång. Var bygger ni? Vi bygger i järfälla.
till kosken; Vi ahr ett lite modifierat 401 det är lite större med 149 kvm och ingen vinkel på baksida utan helt rakt. Tillägg har vi som braskamin, bastu, lite på köket. Annars är det nog ganksa mkt standard. Huset gick på 2,1 men då har vi några hundratusen utöver det eftersom vi behövde spränga så mkt. Grrunden är dock väldigt dyr. Runt 350 000!!! Men då är det ju 150 kvm platta.
 
Tack för svaret !

Ingår inte grunden i de 2.1 miljonerna ?
/Kosken
 
jo det gör dom , tack och lov. Det var sprängningen som tillkom med 260000 :-[
 
Vi byggde ett Trivselhus som stomrestes första veckan i November förra året. Slutbesiktningen var siste februari i år.
Enligt tidsschemat, inga förseningar. Ca 4 månader, 16 veckor.

Låter ungefär som vårt bygge: fyra personer jobbade järnet för att få huset vattentätt (alla väggar upp, dörrar och fönster in och tak spikat och takpannor på). Sedan följde en period då det inte såg ut att hända så mycket. Värmefläktar stod på får att torka ut betongplattan. Trälister och annat trämaterial som skulle användas inne i huset låg också inne och torkade ut.

Sista 6-8 var det sedan full rulle igen. Huset var färdigt att slutbesiktigas en vecka före utsatt tid.

Det här var Trivselhus Göteborgskontor och snickaren var från Orust.

Tror inte du behöver oroa dig - ännu.

Berit
 
Rosie: Vi bygger i Värmland, ett 516 utan tornrum med kopplat garage.
 
Precis som Berit skriver behöver ett hus torka. Ett bygge som fungerat som hennes är det ideala. Räkna med MINST 15 veckor för att färdigställa ett hus.

Om man tror att en snickare skall vara där heltid i 15 veckor kan kanske följande ekvation ge en hint om det orimliga:
15 arbetsveckor = 60 arbetsdagar. Minst 2 snickare går åt vilket gör 120 mandagar. 120 dagar x 8 timmar = 960 timmar. Ett timpris på 350:- inkl moms ger då en total kostnad på 336,000:-. Sedan håller snickaren med kranbil = 12,000:-, spik + diverse 15,000:- vilket slutligen ger 363,000:-. I ett normalhus kanske vi pratar om ett monteringspris runt 275,000:- vilket är 88,000:_ lägre än ovanstående. 88,000/350:-= 251 timmar som snickaren inte är där! vilket i sin tur betyder att de 2 snickarna åtminstone inte är där i 3 hela arbetsveckor. Nu brukar de vara 3-4st första veckorna så i praktiken betyder det att de kanske inte är på ditt bygge i 4-5 veckor!

/Experten
 
Självklart förstår jag att dom inte kan vara där i heltid i 19 veckor.
Vi pratade med snickarna i måndags och då sa dom att dom skulle sätta igång med vårt hus nästa vecka eller om ett par veckor( 2 eller????).
Men säg att dom sätter igång v 46-47 och vi ska ha inflytt den 28 jan. Hinns det med då?? Dom har inte gjort nånting inne än och lite utepå huset är kvar, typ lister, Innertaket är inte heller lagt.
Th verkar inte så oroliga så man kan ju hoppas men vad säger er erfarenhet?
 
När vi var och kikade på vårt hus vid nyår, ca 8 veckor innan slutbesiktning så var inte plåttak på torn gjort, det fanns inga innerväggar eller mellangolv dvs bara en enda stor hall med allt material upptravat. 7 veckor senare var det klart så det gick. Vårt var ett 1,5 plans i vinken med torn, öppen spis och en massa kakling, extra skivor i väggar osv och dom hann.

En sak som kan försena är "sista minuten ändringar". Vi kom på ett par sådana, men i de flesta fall var svaret från snickaren/säljaren att "då behöver vi två veckor till". Så vi avstod från allt som inte gick att göra inom den satta tidsramen.

Berit
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.