Hej,

vi funderar på att bygga ett fritidshus på en tomt som ligger granne med föräldrarnas fritidshus. Är det möjligt att koppla på föräldrarnas vattenledning och därmed komma ifrån vatten och avloppsanslutningsavgifterna? Finns det regler för detta?

 
:cool: Nope, sådan kopplingar brukar inte kommunerna gilla. :p De vill ju ha in så många anslutningsavgifter som möjligt. ;)
 
Vore det på samma tomt så kanske det skulle kunna gå att ordna, men är det en separat tomt så kommer det nog inte att fungera.
 
Hur fungerar det när man söker bygglov. Ska man ange om man ska ha anslutning eller inte då? Om man anger att man inte ska ha vatten och avlopp och sedan själv fixar kopplingen till grannen efter en tid. Vad kan hända?

Börjar bli lite tveksam hur vi ska göra det när det blir aktuellt med stugan. Men en stuga ska vara primitiv tycker jag. Och inte kosta skjortan.
 
I bygglovsansökan ska det anges vilken typ av VA-anslutning ni ska ha. Är det inom planlagt område går det inte att komma undan anslutningsavgiften. ;)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.