Dessutom, är det en icke inredd källare eller en källare som från början inte var inredd så har man troligen inte brytt sig att säkra mot fukt fullt ut. Hus mot berg är nog i stort sett omöjligt att fixa efter huset är byggt om berget lutar åt fel håll någonstans. Som någon skrev, att leda bort allt vatten som kommer från tak och mark och att tänka över var det är hårdgjorda ytor och hur vattnet rinner där är nog en bra åtgärd.

Källare är fantastiska tillgångar för att rymma förvaring, verkstad, tvättstuga osv men oftast inte så bra att bo i...
 
  • Gilla
iknapous sinned
  • Laddar…
Hemmakatten
Tyvärr. Efter att läst igenom inläggen flera gånger så tror jag inte att ni skulle ha någon framgång i att utkräva ansvar från säljaren (dödsboet).

Det fanns indikationer på fuktinträngning i källaren. Det skulle/borde ni ha undersökt närmare.

Det positiva är väl att ni hittat problemet och kan åtgärda till en förhoppningsvis rimlig summa.

Det negativa är förstås att ni som förstagångsköpare ska behöva ha en så pass negativ bild av husägande. Mitt råd, som ägare av flera hus från olika tidsåldrar, är att ni åtgärdar problemet och sedan är glada att ni kunnat och haft råd att köpa ett hus. Renovera ytskikt, möblera, kanske fixa badrum och kök. Att bo i hus och ha en trädgård är en glädje för både en själv och kommande generationer.

Lycka till!
 
  • Gilla
Kickan42 och 3 till
  • Laddar…
Sist men inte minst..... Akta dig för arga snickaren:crysmile:
 
  • Gilla
iknapous sinned
  • Laddar…
Tackar alla som har svarat. Vi kommer slutligen att höra med "Konsumentrådgivningen i Göteborg" hur de ser på det hela. Men vi kommer fortsättningsvis att försöka fokusera mer på att hitta en åtgärd istället för det juridiska.

Det blir att koppla in entreprenörer som får titta på det och föreslå vad som behöver göras. Synd bara att vi spenderade i princip hela renoveringskapitalet på insidan av huset. Men det var ju innan vi visste att huset tar in vatten. Men det blir att knega på för att spara ihop ett kapital för dräneringen! Källardelen är uttömd så det är inget som numera kan komma till skada.

Mycket möjligt att det kommer upp en ny tråd inom kort som handlar om själva utförandet =)

Be positive Stay positive!
 
  • Gilla
klimt och 2 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.