Nix men för arbetslösa nudister ;D
 
mats_o skrev:
Nix men för arbetslösa nudister ;D
Är inte det samma sak? :)
 
nix dokusåpa har man för att göra rent dockhus men nu har vi spårat ur totalt
 
freeve skrev:
Det flexiblaste du kan installera är ett nätverk av typen Lexcom Home. Bredbandigt kablage som kan användas till det mesta i signalväg. Vet man inte vad man ska göra i framtiden så är det ett smidigt sätt att köpa sig möjligheterna, men det kostar en del mer än ett vanligt CAT5/6-nät (jag betalade ca 9000 plus kabel & jobb för 24 uttag).
Men, om inte lexcom ändrat något alldeles nyligen så går det väl fortfarande inte att köra parabol (kabeln mellan parabolen och digitalboxen) genom lexcomsystemet, systemet klarar väl knappast drygt 2GHz (+ dc-matning) genom tp-kablaget?

För prisskillnaden mellan ett lexcomsystem och ett system med "vilken patchpanel som helst" + cat5E/cat6-kablage och några 75ohm-koaxkablar för tv så kan du nog ta ut elektrikern att byta ut vad du har i rören rätt många gånger om det kniper, eller för den delen kan du nog dra in dubbla CAT6/5E + dubbla tv-koax till varje rum och patcha runt lite hur du vill...

Förr eller senare är det ändå nåt annat man vill dra som tp-kabel inte lämpar sig sådär särdeles bra för, till exempel högtalarkablage mellan två rum eller liknande...
 
Exakt och det är därför man ska gödsla med det som är svårt att byta dvs dosor och rör
 
Dra till både marksänt och parabol
Undvik trådlöst
Sätt bara dubbelurtag
Minst två dubbelurtag i de rum du planerar att ha som arbetsrum eller liknande
Hoppa över Lexcom

Vad det sedan gäller TH, så se till att de drar allt i yttervägg redan på fabrik, kostar i princip inget + att ni slipper röra plasten.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.