Hej,

Någon som byggt lösvirkeshus de senaste året och vill dela med sig av sin budget och vad kostnaden/kvm till slut landade på?
 
För att få ett relevant pris så måste du specificera vad du tänkt bygga, vårt hus gick på cirka 22500kr per kvadratmeter, om man räknar från bädd och uppåt (dvs inga tomt eller planeringskostnader, inte heller kommunens kostnader eller pantbrev).

I priset ingår vidbyggt dubbelgarage med port på 6m, medelhög standard på ytskikt, platsbyggt kök, ”oinredd vind”, 12m glaspartier, gjutet mellanbjälklag, murad suterängvåning osv.

Som du förstår så är chansen liten att vårt hus stämmer överens med era planer och önskemål. Man kan sätta ett riktpris på 20000kr per kvadratmeter, de flesta vi känner som byggt lösvirke har hamnat där, men det enda sättet att få fram rätt pris är att rita huset, ta fram konstruktionsritningar och ta in offerter. Lägg sen till minst 10% på dessa så är man iaf i närheten av vad huset kommer kosta.
 
W
Jag byggde vårt fritids hus på 50 Kvm för under 100´ i lösvirke. sist jag handlade kostade 1"6 13 kr M och 50*150 17 kr M. så det är betydligt billigare än på brädgården .
Kvaliten är C14 och den är oklasad så den kan hålla från C14 upp till C24-30
 
  • Gilla
InsidersUnited
  • Laddar…
W
Och för dom 100,000 kr var det komplet med VVS (förbrett) och golv samt braskamin och garage 2 förråd och verkstad i befintlig konstruktion
 
W
Kvm kostnaden för vårt fritids hus var 2000 kr nyckelfärdigt
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.