Vi har börjat tvätta i en ny del av huset som är mer lämplig som tvättstuga och som förut använts till det. Det vi upptäckt är att varje gång tvättmaskinen tömmer sig så blir det en lite översvämning. Inte jättemycket men tillräckligt för att det ska vara irriterande. Har kollat brunnen och märkt att när den vita plastbyttan som sitter i brunnen är på plats så blir det översvämning men när vi tar bort den så är det inga problem. Utgår från att den finns där för att fånga upp saker som inte bör gå vidare i systemet och orsaka stopp, men finns det någon annan poäng att ha den kvar? Kan man göra små hål i den, som en sil, så att vattnet rinner iväg fortare?

Mvh Robert
 
Den vita saken - vattenlåset - är ffa till för att avvloppslukt inte ska komma upp i huset. Gör du hål så försvinner den funktionen.
 
Har ni kollat så inte vattenlåset är fullt i skit?
 
Allt ser ok ut. Har tvättat vattenlåset men det var inga större bitar eller liknande i vägen. Kanske borde testa ett nytt och modernare vattenlås?
 
hur är utloppet från tvättmaskinen anslutet till brunnen?
en bild kanske kan underlätta i felsökningen.
 
R robert77 skrev:
Allt ser ok ut. Har tvättat vattenlåset men det var inga större bitar eller liknande i vägen. Kanske borde testa ett nytt och modernare vattenlås?
Det verkar vara avluftningen som inte funkar. Skaffa en lång spolslang eller ännu hellre en högtryckstvätt med en lång slang, (en iller). Sedan kan du kolla om du har en backventil på stigarröret på vinden eller om röret slutar med en krök över taket ute. Det händer att ventilen fastnar i stängt läge.
 
Efter att läst många trådar på BH så brukar det visa sig att det är ett begynnande stopp lite längre ut i avloppet.
Protte
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.