Andreas_Hansson skrev:
Det är ingen som har funderat på sprinkler?

Någon som vet vad en sån instalation skulle kosta ungefär?
Man får ju hoppas att någon vattenrör spricker och fyller källaren med ånga - det ger ju en chans att branden kvävs om man har tur ;).
gaia
 
T
Asbetsplattorna kommer jag att behålla, finns nog inget bättre skydd (men som sagt-inte rota med dessa...).
Minerit pallar c:a 30 min- ev mindre vid direkteld och
grälet om brandklassning/standard gör det inte lättare?.
Sprinkler kan man nog glömma-ska installeras av certifierad personal=kosta skjortan, men bra vid nybyggnation. (Wirsbo har ett smart system)

Det lutar åt brandskyddsmassa för mig, dörren blir nog som Gaia gör, håller på och letar efter en typ av kiselplatta-laminat (samma princip som rymdfärjorna),
finns i USA men inte här-så det är nog för dyrt (?).
Jag vill helst ha plattor som man kan såga till och sätta på dörren med tanke på att ramen också är i trä.
 
Här blev det fart... Jag skall ligga på säljaren om de brandklassade dörrarna. Det står ialf EI 30 i skissen som är tillsammans med köpeavtalet.

På bygglovshandlingarna står inget, de vet ju att det är ett pannrum så att sätta vanliga 9x21 dörrar är ju helgalet.

Sprinkler ligger på listan att kolla upp, det måste ju gå att få tag på utan att gå via specialister... ?
 
Jag har vanliga trädörrar o de va inga problem sa sotarn likadant med bulkförrådet på 13,5 m3 1 meter från pannan o ca 60 cm från brännaren.. 8)
 
Jag har oxå trädörr. Man borde väll byta ut den men jag brukar alltid ha den öppen för att få ut lite värme i källaren..
 
Andreas_Hansson skrev:
Jag har oxå trädörr. Man borde väll byta ut den men jag brukar alltid ha den öppen för att få ut lite värme i källaren..
Som dom flesta gör även om dörrarna är brandklassade.. ;)
 
Den som ägde mitt hus innan mig byggde om pannrummet 97/98 och kapade helt enkelt bort dörren mellan garaget(vidbyggt) och pannrummet för att få in ack. tankarna. Sedan så satte han inte dit någon dörr igen..
 
TN-Funkis skrev:
Du har nog blandat ihop mig med någon annan, själv har jag varken pellets eller varit på denna site. Oavsett detta - vad har det med detta att göra ?

Mineritskivor har dubbel plastbeläggning avsedd mot fuktgenomslag från badrum, vilket knappast är till fördel när det gäller brandskydd, däremot är den cemenbaserad så frågan är om det är någon brandteknisk skillnad på dessa 2. Eftersom sotarskråets monopol är hävt uppstår väl frågan nu vem som egentligen får utfärda ett godkännade i så fall.....
Missförstånd..

Jag menade att på pellets.info (där du aldrig har varit) så har vi diskuterat detta ämmne! Ok?
Slutsatsen var som jag skrev = Det skiljer sig från sotare till sotare. Gör du på ett sätt kanske sotaren slår ner på det och du får göra om.

Ang Mineritskivor så ska det ju klara en viss tid med brand bakom. Det finns väll inget matreal som klarar hetta/eld för evigt.. ;)
 
2an skrev:
Jag har vanliga trädörrar o de va inga problem sa sotarn
Även en trädörr står emot brand en viss tid
 
Nån som vet vart jag köper mineritskiva till pannrumsdörren en söndag i Skåne? Ska nämligen få pannbytet installationsbesiktigat på måndag och jag har glömt att åtgärda sotarens krav på mineritskiva på dörren.... :-/
 
ring runt till dina öppna byggbutiker t.ex bauhaus mm
 
Det blev en "Masterboard" på Bauhaus, kostade 369 kr.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.