Hej!
Vi har i dagsläget en liten altan (ca 4x2,5m) med utgång från vardagsrummet, ca 1,5 m ovan mark med trappa ner till gräsmattan. Undertill är det plats för lite förvaring. Nu vill vi gräva ut lite mer undertill och göra altanen lite större. Kan vi ansöka om en attefallstillbyggnad på 15 kvm och sen ha altanen ovanpå? Räknas det som takterass då? Eller ska vi ansöka om en större altan? Hur gör vi i sådana fall med utrymmet under? Är det bara att gräva ut och inreda (som ett garage typ)? Eller behöver vi ansöka om både bygganmälan för altan samt attefallstillbyggnad? Många frågor...
Nån som gjort något liknande eller har tankar kring hur vi ska göra?

Mvh Helene
 
Det går bra att använda Attefallsreglerna för att göra en tillbyggnad på 15 kvm med en altan ovanpå. Tillbyggnaden nertill behöver vara inbyggd, dvs bruttoarea. Under förutsättning att den även uppfyller kraven för Attefall gällande placering krävs det en anmälan till kommunen.
 
  • Gilla
helene.k
  • Laddar…
Laszlo Toth
Svårt att hjälpa utan att se några ritningar, enklast är om du tar kontakt med din kommun eller besöker de vid en drop-in tid och förklarar vad du vill göra!

Lycka till med projektet!
 
  • Gilla
helene.k
  • Laddar…
N
Jag tror det är möjligt att de kommer att vilja att ni separerar bygganmälan av tillbyggnaden för attefall tillbyggnaden med bygglovet för altanen. Men det får ni göra om de ber er om det, börja med att lämna in båda uppdragen i ett ärende och glöm inte att massor man fraktar bort eller lägger upp kan räknas som bygglovpliktiga om de förändrar tomtens höjder till exempel.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.