Hej,

En fråga: Skulle det funka att koppla en dränkbar pump (från egen brunn) till en genomströmningsvärmare (gasol)? Vill nämligen kunna duscha varmt vintertid vid stugan (tar bort pump och varmvattenberedare på hösten från ouppvärmt rum).

(Är inte där så ofta så vill gärna ha en enkel temporär lösning som kan enkelt plockas bort när man åker hem igen om så behövs)

Om inte: Finns det några, relativt enkla, lösningar?

Tack på förhand!
 
Ingen?
 
Rickard.
Tjaaa inte så lyxig lösning men det händer att vi behöver duscha vintertid i en stuga med sommarvatten (vattnet hämtas på dunk vintertid) och då kokar vi vatten och blandar till lagom temperatur i en såndär campingdusch med pump.
 
Redigerat:
Inomhus är nog en dålig idé om det är kallställt. Ute kan det väl funka.
 
Kan tillägga att bastun ligger i en egen liten länga (utan element).
På sommartid har jag pumpen och en varmvattenberedare (kopplad till duschen) utanför bastun i omklädningsrummet. Avlopp som leder till stenkista(?) finns vid duschen.

Vattenbrunnen ligger 5m från bastun och är kanske 6m djup.

Min tanke är att köpa en dränkbar pump (typ: https://www.jula.se/catalog/bygg-oc...pumpar/drankbara-pumpar/drankbar-pump-731104/) och en genomströmningsvärmare (typ: https://www.bauhaus.se/genomstromni...MIorqzyOau5wIVwxUYCh0GUA_vEAQYASABEgK1qvD_BwE).

Skulle detta vara en möjlig lösning?

Annars får det bli att koka vatten och blanda samt en campingdusch. Det funkar ju iaf.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.