I mit badrum är har plastmattan lossnat runt golvbrunnen i min bostädsrätt. Et foretag har sagt att man får torka betonen och byta delar av mattan.
Vid väggen går den upp under kakkel väggen, rundt 1 cm överlapp. Han sa de ville byta en stor lapp, och svejsa den fast 10 cm från Väggen.

De sa att om man rör vid den del som går inn under under kakelväggen, och lössner bara en enskild kakel, då får man riva hela kakkel väggen. (Riva hela badrummet)
Kan de vära rätt att man inte kan skifta en plastmatta utan at riva allt, eller måste ha en svejsning 10 cm från väggen, mellom ny och gammal plastmatta. Det vil ju se konstigt ut når den gamla plastmatta inte är snygg mera, byggnaden är från 80 talet och plasten är sliten.
Kan de vära rätt man kan bygga badrum med en plastmatta - som inte kan bytas - utom att riva allt?

Vill gerna ha ny plastmatta grundet priset.

Pris plasmatta 12.000kr
Pris Helkaklad 50.000kr

Mvh

Thomas Olsen
Malmø

(Forlåt mit Svenska - jeg är Dansk :)
 
  • Gilla
mcr108s
  • Laddar…
Det stämmer att de måste göra om hela väggen om de river ner första raden med kakel.. Risken är väldigt dtor att man skadar tätskiktet och det måste då göras om på hela väggen..
 
Tack så mycket for det snabba svar.
Jovisst de kan jeg forstå med tätskiktet, men är de vanligt at svejsa ihop ny och gammal plastmatta mitt på golvet?.
De måste ju se konstigt ut.
Finns nogot alternativt till detta.
Kan man inte lägga upp den nye plastmatta upp till första raden med kakel, så de vill bli liten mera perfekt att titta på?


Har ingen erfarenhet med plastgolv forstås  :-/
 
C
Hur gammal är plastmattan?
Är den gammal (+20 år) så glöm idéerna om att skarva i en ny bit matta. När mattan fått några år på nacken så tappar den spänsten, och den går inte längre att svetsa med tillfredsställande resultat.

Dessutom verkar det en riktigt usel idé med skarvar i mattan nära golvbrunnen. Forbo:s läggningsanvisningar anger t.ex. att "materialskarv inte får [ch64257]nnas inom 0,5 m radie från golvbrunn".
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.