Hej!
Vi tittar just nu på ett hus, men är lite fundersamma över hur vi ska lösa badrummet. Det är ett väldigt långsmalt badrum, med ett fönster på ena kortsidan, mittemot dörren. Vi är inte intresserade av att bygga ut det. Vi undrar bara hur man ska inreda det, för att det ska verka större? Färgsättning? Placering av duschkabin, toalett osv?
Hoppas någon kan hjälpa oss.
Amma
 
Ljust ljust ljust ( i princip vitt) gör att det upplevs som större och luftigare. Sen hade jag nog (beroende på hur måtten är?) skippat duschkabin och gjort en duschhörna istället. Då får man den rymden också när draperi inte hänger för. Men duschkabin är ju attans bekvämt naturligtvis. Hur är måtten på badrummet och vad är det som behöver rymmas där? Även tvättmaskin mm?
 
Hej och tack för svaret.
Har inga exakta mått ännu, men cirka 3,5*1,2m kanske.
Vi har också tänkt på det där med duschhörna. Har sett några med "vikbara" glasväggar, som både verkar praktiska och snygga:) Tror du att man skulle kunna sätta den framför fönstret?
Utöver duschutrymme, behöver vi handfat och toalett och någon typ av skåp. När det gäller skåp, har vi ev tänkt något väggfäst skåp, för att få mer utrymme på golvet.
Om man vill ha lite mer färg, skulle det inte gå att kakla någon fondvägg, för att inte enbart ha vitt. Eller?
Tacksam för hjälp och åsikter.
Anna
 
Om du menar att ha duschhörnan precis framför fönstret och att det alltså blir en del av duschen så är det nog inte så lämpligt för fönstret att vattenbegjutas dagligen fast det finns kanske något sätt att kringgå det problemet. Men tanken är ju lockande. Kunna öppna fönstret på sommaren och ha friluftsdusch :)
Att ha en fondvägg är ingen dum idé men det gäller nog att välja kakel och vägg med omsorg om det bara är 1,2 meter på ena hållet så man inte får det avståndet att kännas ännu mindre.
 
Stora speglar fungerar också.
Gärna placerade så att ljuset från fönstret "fördubblas" eller längs med ena långväggen så att rummet ser bredare ut.

:) Ulrica
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.