Hejsan.

Jag vill byta det nuvarande golvet i badrummet från en plastmatta till ett kaklat golv? Väggarna är redan i kakel. Pratade med en snickare precis och enligt honom kan man inte byta endast golvet? Stämmer detta eller vill ha tjäna extra pengar genom att renovera hela badrummet? Kan ingenting om bygge men tycker det låter rätt konstigt att man inte skulle kunna göra det.
 
Han har rätt. Låna gärna någon bok på biblioteket, som visar hur en badrumsrenovering går till.
 
Det går ju att byta ett befintligt plastmatte-golv till en ny plastmatta utan att röra väggarna så nog borde man kunna få dit klinker. Om det inte går att lägga klinker på den mattan som ligger där idag så skulle man ju kunna byta golvet till en ny matta som tål det. Prata med en eller ett par olika golvläggare och se vad de säger.
 
BirgitS
Janus82 Janus82 skrev:
så skulle man ju kunna byta golvet till en ny matta som tål det.
Kan vara knepigt att få det tätt mellan den nya mattan och tätskiktet bakom väggarnas kakel.
 
Det man kan göra är att skära mattan i vägg och golvvinkeln, sen låter man golvets tätskikt gå upp på uppviket
som är kvar av gamla mattan.
Problemet är att ingen vill lämna garanti på detta utförande....även om det fungerar.
 
  • Gilla
BirgitS och 1 till
  • Laddar…
När man byter golvmatta utan att röra väggarna så svetsar man den nya mattan till den gamla. Bland andra mina svärföräldrar gjorde detta i sitt badrum med kaklade väggar. De skarvade då mattan så nära kaklet att man inte ser den gamla mattan alls om man inte ligger platt på golvet. Den mattläggaren gav i alla fall 10 års garanti på det ingreppet.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.