1= Sänksåg
2= skruvdragare
3= kap/girsåg
;)
 
High Fidelity skrev:
[quote author=Ubbe link=1133803527/0#13 date=1134983824]Jag har köpt brandsläckare (6kg pulver) som julklapp till ett par stycken.
Kostar ca 500kr hos Classe.
Funderar på att köpa det både till mig själv och brorsan. Men pulver? Det blir ju ett h*e att sanera...  :p Vatten går ju också bort så då återstår bara - SKUM!  :) [/quote]

Vad mumlar du om? Hört talas om kolsyre(koldioxid)släckare nån gång? :-? Kräver ingen som helst sanering. :)

Pulver är faktiskt FRUKTANSVÄRT överlägset när det gäller släckförmåga, de andra har inte en suck! Visst är det j-vligt att sanera, men oftast förstör det inte det man släcker. :cool:

Både skum och i synnerhet vatten skadar ofta det man försöker släcka så allvarligt att det bara är att kassera. Du räddar liv men inte egendom med vatten...

Dessutom finns det brandförsäkringar där sanering ingår. Snacka med ditt försäkringsbolag om vad de kan erbjuda om du har pulversläckare. För dem är det ju billigare att sanera vardagsrummet än att smälla upp en ny kåk åt dig, eller hur? :)
 
Länsförsäkringar (i Umeå iaf.) säljer 6kg brandsläckare (pulver) för 300:- fram till nyår för den som är intresserad! Även till de som inte har försäkrat hos LF.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.