Har platt tak med träullit skivor som undertak. Ingen vind mellan ytskikt och undertaket. På träullit undertaket är gipsskivor uppsatta sedan 10 år tillbaka. Haft ett litet läckage som nu är åtgärdat. Noterat en annorlunda lukt på sistone. Ökar risken för fukt om det blir läckage på takets ytskikt? Finns det andra riskfaktorer med gips på träullit undertaket?
 
Troligtvis är det kvarvarande fukt från läckaget som gjort en fuktskada. Det kan hända att du måste riva ner vissa delar för att det ska torka ut ordentligt
 
Träullit är enormt tåligt mot fukt, till skillnad från gipsskivor. Det kan ha blivit mögel någonstans om fukten inte hann torka ut ordentligt tillräckligt snabbt. Mögel bildas mest överallt och har inte nödvändigtvis så mkt med mtrl runt om att göra när det gäller äldre hus. På 10 år hinner en hel del damm och bås samlas, vilket tillsammans med luft och vatten/fukt är allt mögel behöver. Träullit är ju luftigt så det torkar om ingen ny fukt tillförs. Sedan kan inte möglet växa och då lägger sig även lukten.
 
  • Gilla
hscn
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.