Hej!
Är nyinflyttade i ett hus som ligger bredvid en kommunal slänt som inte är särskilt väl underhållen. Förutom identifierad kirskål (som även tyvärr visat sig finnas på stora delar av vår tomt) och en planta cannabis (!) är vi nu oroliga över att några av buskarna där ute är parkslide.

Nu finns det ju inga löv... men är någon kunnig nog att säga om denna stam är parkslide eller inte?
 
  • Överväxt slänt bredvid ett hus med torra buskar och löv på marken. En frågeställares bild för att identifiera parkslide.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Det kan vara det. Är det lätt att dra upp dem?
Är de ihåliga, som bambu ungefär?
Hittar du skott ytligt nere i jorden som ser ut som klena rabarber?
 
De är ihåliga, får leta efter skott senare idag...
 
Ja det är det, gräv upp jordstammen redan nu och släng i soporna (till förbränning). Var sedan noga med att rycka eller klippa alla skott varje vecka.
 
Med tanke på att det är kommunens mark (Stockholms) har de något form av ansvar eller blir det upp till oss att försöka skydda oss själva?
 
E Eleark skrev:
Med tanke på att det är kommunens mark (Stockholms) har de något form av ansvar eller blir det upp till oss att försöka skydda oss själva?
De bör väl försöka ta bort den på sin mark, men kan tänka mig att de har mer pressande ärenden. Är ju inte farlig på något sätt, konkurrerar ut annan låg växtlighet bara på platsen den växer på. Om det är skräpmark utan naturvärde tror jag inte de kommer göra något.

"Skydda" är väl för övrigt en lätt överdrift. Vill du inte ha den i din trädgård håll efter den, att låta den växa nära hus eller över dagvattenledningar är kanske ingen kanonide, men det gäller ju det mesta kraftigväxande.
 
Kommunen har ansvar, anmäl det till dem!
 
Vi har anmält till kommunen så hoppas på support... De har mycket ledningar som går i trottoaren intill så förhoppningsvis ligger det i deras intresse också att det inte sprider sig.
 
  • Gilla
Anna_H
  • Laddar…
E Eleark skrev:
Läser man om parkslide verkar ju vissa tycka att gigantiskt problem i storleksordningen sälja huset och fly så man blir ju klart lite nervös

[länk]
Ja, folk älskar att överdriva :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.