Vi ska renovera vårt kök och kommer tyvärr behöva ha ett ganska långt avstånd mellan avlopp och diskmaskin.Har förstått att detta kan bli ett problem då avloppsslangen ofta bara är ca 150-190 cm. Har ni tips på diskmaskiner med extra stark pump och lång avloppsslang eller hur vi kan lösa detta? Kommer vara ca 2,5 m mellan diskmaskin och avlopp, dessutom ett hörn emellan.
 
Jag har haft en tvättmaskin uppkopplad provisoriskt (vid renovering) med ca 3 m lång flexslang (som har stort strömningsmotstånd) med 1.5 m höjdskillnad uppåt, det funkade bra. Ta så grov och slät slang som möjligt.
 
jag hade barkök tidigare med diskmaskin i så avloppsslangen var för kort så rörläggaren skarvade på en meter 3/4" slang och det funkade i 25 år
 
Kan du inte dra ett avloppsrör ungefär samma väg som slangen skulle gå? Och ett vattenlås där maskinen kopplas på.
 
Tack för era svar! Då låter det som att det kan fungera iaf. Det var en rörmokare som kollade på köket som sa att det kanske var ett problem eftersom pumpen på diskmaskinen kanske inte klarar av att pumpa vattnet så lång. Men vi ska kolla med en annan rörmokare också och se vad han säger. Eventuellt kan man dra ett nytt avloppsrör, ska kolla på det.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.