I vårt nya hus fanns fördragna rör till centraldammsugare (Husky). Men då vi köpte huset efter uppbyggnad så ingick ingen centralenhet (tillval). Har nu varit och inskaffat en Husky Q Air cyklon.
Medföljer gör ingen manual, endast någon rutten handritad kopia av några delar samt någon typ av reservdelslista (också rutten kopia). I ett kuvert med texten "Innehåller värdehandlingar" finns ytterligare ett par papper med lite instruktioner men inget om inkoppling av själva centralenheten, det är där mina frågor kommer in. Har dock hittat installationsanvisning på nätet (Canvac, svensk representant) men den avhandlar endast rördragning.
Hittar dock ett svar på 1 fråga, men skulle behöva få det konfirmerat.

1. Skall sugsidan anslutas till det nedre av de två rörstumpar som kommer ut från maskinen? I installationsanvisningarna finns en bild på påsmodellen Q Air där sugröret är anslutet till den ÖVRE, men med en asterisk som säger att cyklon modellen har insug NERTILL med hänvisning till en sida längre fram med detaljritningar. Där finns dock inte detta inritat.

2. Svagströms ledningen som har kontakter i sugdosorna, har det betydelse vilken tåt man kopplar var i centralenheten (finns det +/-)? Går det att använda sig av vilken kabel som helst (nu kommer det ner en stump från taket liknande en gammal telefonkabel) vill helst slippa köpa 15 m kabel (för ockerpris) och använda 1 m...

3. Rören som kommer ner från taket måste bändas till lite för att passas in till maskinen, har ni hårda röranslutningar till maskinen eller finns det mjuka slangar för sista biten?

Har försökt kontakta Canvac via mail och deras egen webbfrågeruta men inte fått svar. Återförsäljaren ligger en bit bort och jag har ingen större lust att åka dit.

Någon som kan svara på dessa frågor?
/Nuno
 
2. så länge du tar en kabel med samma eller grövre area än den som kommer ur taket så bör det vara ok
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.