Hejsan.
Vi står inför en renovering av huset på bilden, och det vi framför allt fastnat lite på är hur, man bäst gör med planlösningen i köket. Vi vill självklart ha en mer öppen planlösning.
Ett förslag kan vara att helt enkelt ta ner väggen mot vardagsrummet och bara ha en bänk alternativt halvvägg mot vardagsrummet. Problemet är att vi inte riktigt vet vart man gör av kyl och frys. Det kanske blir för trångt att ha kyl och frys mot hallväggen. Köket är ca 4,2x4,2 meter.

Tack för hjälpen.
 
  • Ritning av enplanshus med detaljerad planlösning inkluderande kök, sovrum och vardagsrum.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Allt beror på om ni ska ha matbord inne i köket tycker jag. Om vardagsrummet ska bli ordinarie matplats kan ni nog lugnt flytta kyl/frys ett halvt varv åt vänster, så de står mot hallväggen. Sen är det bara att slå ut hela eller halva väggen mot vardagsrummet (fast efter att ni har haft dit en byggingenjör först, för den väggen kan nog vara bärande.)

Annars kan man ju fråga sig varför det ska bara dörr från hallen in till köket, om där ändå är öppet till vardagsrummet? Sätter man igen den dörren får ni ju hela väggen till vänster på ritningen i köket att ställa ifrån er kylar och frysar utefter. Behåll en liten bit av den gamla vardagsrumsväggen så den täcker kyl/frysens gavel, och använd ett runt köksbord så ni får mer svängrum i hörnen.
 
  • Gilla
AGöteborg och 1 till
  • Laddar…
Hur långt är avståndet från köksfönstret till hallväggen?
 
L lillanutten skrev:
Hur långt är avståndet från köksfönstret till hallväggen?
tror det var runt 80cm
 
Ok, då borde det i varje fall gå att placera köksutrustning längs den väggen också, bara man är noggrann med rejäl passbit in mot väggen så att dörrar eller lådor inte slår i vägg eller fönsterbräda.

Har ni tänkt er någon form av matplats i köket? Riktigt bord eller köksö med sittplatser i så fall?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.