Här får du nog utveckla lite för att kunna få svar.
 
Beror väl på. Är det isolerat och väldränerat så är väl plattan alltid torr. Är det en äldre platta men dålig eller obefintlig isolering och dränering så är plattan som blötast under säsonger när marken är som blötast. Tidig vår om man har mkt snösmältning och under regniga höstar (eller mitt under sommaren för den delen om man har en riktigt regnig sommar)
 
Okej så under vintertid med minusgrader borde plattan vara som torrast?
 
Magnus E K
O Olidoli skrev:
Om man ska köp hus, när är det som torrast i betongplatta kontra fuktigast?
Som torrast i juli 2018, som fuktigast direkt efter gjutningen vid bygget.
 
  • Haha
kest
  • Laddar…
O Olidoli skrev:
Okej så under vintertid med minusgrader borde plattan vara som torrast?
Det beror som sagt på plattans och markens egenskaper. En platta kan ta lång tid på sig att torka upp om den blivit fuktig. Bor man i ett träsk/och plattan inte har goda förutsättningar att andas/torka så kanske den alltid är fuktig
 
  • Gilla
kest
  • Laddar…
Alla plattor på mark som inte är isolerade under anses vara 100% (RH) fuktiga i botten. På ytan, och max ngn mm ner, närmar sig fukthalten den som råder inne, under förutsättning att det inte finns ngt ovangolv/golvbeläggning på. Finns det ovangolv så ökar fukthalten efter hur tätt det är. Så under en limmad plastmatta kan det lätt bli upp mot 100% RH. Är det över ca 75% så får/har man fuktproblem. T ex kan mattlimmet förtvålas mm.

Så, som nämnts tidigare, det beror på... :confused:
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.