Vi klurar på att på enklast möjliga sätt inreda ett rum i källaren. Betonggolv och putsade väggar. Tanken är stålreglar och gipsskivor på väggarna. Det är målat på väggarna, och färgen har släppt ordentligt på nederdelen pga fukt. Vi har dränerat runt huset förra sommaren.

Fråga ett : behöver vi få bort färgen från väggen innan vi sätter upp reglar och gips? Någon nämnde att det kan vara fel färg, men vi vet inte. Måste den bort även fast inget kommer ligga mot? Det verkar vara ett sjuhelsikes jobb att få bort...

Fråga två: detta kommer att användas som musikrum. Det behöver inte alls vara perfekt akustik, men det är ju dumt att bygga in stora ljudproblem - finns det risk för att man gör det med luftspalt bakom gipset?

Tack för svar!
 
Alltså, måste färgen bort? Även fast vi sätter stålreglar och skiva och inget ligger mot?
 
  • Gulmålad vägg med flagande färg vid nederkanten och rå betonggolv.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Det är väl med största sannolikhet plastfärg som bör tas bort, allra helst om du ska bygga in det.
 
  • Gilla
Fredriksson78
  • Laddar…
Stefan N Stefan N skrev:
Det är väl med största sannolikhet plastfärg som bör tas bort, allra helst om du ska bygga in det.
Asch det ante mig. Men hur supernoga måste man egentligen vara, med tanke på att väggen inte ska synas? Inte så att det räcker att skrapa loss det som sitter lite löst?

Och hur är det med golvet? Där har i alla fall ingen färg lossnat trots att det legat inbyggt med platonmatta över i x antal år.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.