Håller på att plannera mitt husbygge. 1-plans läsvirkes hus.
Liggandes pannel. Falusvart.

Väggen ut mått vinterträdgården kommer bli 8m. Första tanken var att
ha Schücos vikväggar. 2st a 4m. Och sedan ha uppet ut till nock
4m, även glas där.

Men har tänkt om, blir nog lite mycket glas.

Någon som har något liknande,

Byhöver lite råd och gärna bilder.

MVH
 
En åttameters öppnng leder också till behov att rätt häftiga balkkonstruktioner att ta ned vikten på. Kan du tänka dig en stolpe i mitten eller så så blir det ju "bara" två gånger fyra meter istället
 
mats_o skrev:
En åttameters öppnng leder också till behov att rätt häftiga balkkonstruktioner att ta ned vikten på. Kan du tänka dig en stolpe i mitten eller så så blir det ju "bara" två gånger fyra meter istället
Schücos vikväggar. 2st a 4m
Det är tänkt att ha en stope i mitten, så det blir bara två gånger fyra meter
Några andra ideer????
 
Hemmakatten
Vi har en 11 meter lång glasvägg och en som är 6 meter lång. Det är glas från golv till tak. Vid 11-metersväggen är det 270cm i innertakhöjd och vid 6-metersväggen är det 290cm. Vi har Schücos aluminiumkarmar. (Dock har vi haft problem med Schüco och leverantören av karmarna, mkt synd eftersom fönstren är mkt dyra.) Vårt hus har ett 'platt' tak med 4 graders lutning där taket går ut över en altan som är utanför glasväggen.

11-metersväggen är uppdelad i olika partier, det största är 4 meter. I fönsterväggen finns en 1½ meter bred öppen spis inmurad. I spisen finns på vardera sidan en stående limträbalk inmurad. Således; 4 meter glasvägg, synlig stående limträbalk (skall målas i samma färg som fönsterkarmarna , dvs. mörkgrå), 2,5meter fönstervägg, 1,5 meter öppen spis med dolda stående limträbalkar, 3meter glasvägg. På denna vägg har vi två stycken dörrar, båda i helglas.

Skjut- eller vikdörrar var inte aktuellt för oss, dels pga priset dels pga att vi såg framför oss problem på vintern med tätning etc. Fönsterpartierna står direkt på plattan på bottningslister och med drevning. Golvet innanför läggs mot karmen och på utsidan är altanen i samma nivå som innergolvet.

Att ha hela fönsterväggar kräver lite eftertanke. Dels skall arkitekturen på huset passa för stora fönster, dels så krävs det att man inte har någon insyn och sedan att man har en vacker utsikt man vill ta tillvara. För vår del har vi utsikt över en sjö och absolut ingen insyn, annars skulle vi byggt huset på annat sätt.

Det är underbart att vakna på morgonen titta ut genom fönsterväggen i sovrummet och se solen gå upp över sjön. Att följa naturens skiftningar på nära håll är härligt, både sommar och vinter.
 
  • glasfasad.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Ja, Kattens hus är urläckert ::)!

I mitt område finns ett spännande stort helglasat hus - där man delat upp glaspartierna - mot sjön och med full utsikt/insyn från gångstråket mellan hus och vatten. Ger intressant kikobjekt när man tar nattapromenaden med jycken ;D. Kanske inte vidare lämpligt att lägga in bild på huset härinne ... men om Starpatrol vill kanske jag kan messa ett sådant?
 
VI körde med Sapa-profiler. Du kan se på vår hemsida hur det blev, men visst blir man litet skakis när det blåser som det gör nu...
 
snyggt
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.