Hej,

behöver snabb hjälp från någon kunnig person här. Jag har har köpt en äldre lägenhet och vid tillträde så noterade jag att inga lamputtag fanns, endast Kablar stack ut från taket. Se bild nedan.

http://www.bilddump.se/bilder/20191123143158-31.209.53.22.jpeg

Stämmer det att nummer 1 (grön/gul) är jord, nummer 2 (blå) är nolla och nummer 3 (brun) är fas?

Vad är nummer 4 (gul)?

Som ni ser så hänger kablarna ner en bit, kan man koppla in ett vanligt lamputtag och sen försöka pilla tillbaka alla kablar in i hålet i taket, eller hur hade ni gjort för att få till det snyggt?

Tack!
 
Det blir antagande i ett forum, men det kan vara som du skriver. Den gula ledaren kan vara en extra tändtråd för sk krontändning. Vanligtvis har man då knappar på väggbrytaren.

Enklast är att ha någon armatur som täcker kablar mm. Koppla kablarna direkt mot plint i armatur. Isolera ev. oanvända ledare.
 
  • Gilla
Bo.Siltberg
  • Laddar…
Jag misstänkte att det skulle kunna vara något sådant. I och med att jag inte har tänkt att använda ”hel och halvljus” så kan jag väl i så fall bara sätta lite eltejp över den gula tråden?

Jag håller med om att det enklaste hade varit att koppla in och täcka över allt med någon takdosa, typ den nedan. Men tror inte jag får plats med en sån i och med takrosetten.

https://www.clasohlson.com/se/Lamputtag-för-tak/p/36-4890

Finns det någon annan fiffig lösning?
 
BirgitS
Hejsan! Hur löste du problemet : )
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.