Nån som vet om man kan använda sig av heltäckningsmata(inne) för att lägga på botten vid badbryggan för att senare kunna lägga på sand ? tänkte om man vänder på mattan så har man som fin vävd tråd,, kan det funka ? eller måste man ha så kallad gummi matta på botten eller kanske ni vet ngt annat?
 
Har samma problem men vi tänkte använda oss av fiberduk. Vet inget om hur en heltäckningsmatta kan fungera men fiberduk har i alla fall använts på badplatser för att förhindra växtlighet.

En gummimatta hade vi tidgare planerat men då tänkte vi inte täcka över den med sand, utan ha den som "botten".
 
Har ni inget pappersbruk i närheten.
där använder dom en duk som kallas viraduk som är alldeles lämplig till detta samt brukar vara gratis !
 
En gemensam strandplätt som sköts av folket på gatan har någon fiberduk med sand/grus fyllt ovanpå (en bra bit ut).

Det funkar utmärkt, men om sanden är för finkornig har den en tendens att vilja flytta på sig, vilket gör att man får fylla på en del då och då.
 
Fiberduk fungerar ca 5 år, sedan kommer växterna ändå. Måste fylla på ny inte alltför fin sand vartannat år för att förebygga detta.
 
Fiberduk fungerar ca 5 år, sedan kommer växterna ändå.
Det där måste bero på vilken sjö det är (hur näringsrik botten?) och hur väl man utrotat växterna (via muddring eller gedigen bekämpning) innan man lagt duken, för på den gemensamt skötta strand jag pratar om har vi inte några växtlighetsproblem. Vi har dock haft lite andra problem med duken på sina håll, men inga fatala och vi fyller absolut inte på vartannat år.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.