Varför är det så stor prisskillnader på element? Går jag in på Bauhaus.se och sen "oljefyllda element" där man får upp samtliga dom har så är det såna extrema prisskillnader. Varför är det så? Kan jag köpa ett för 699kr som deras billigaste kostar eller måste man lägga 2000kr för att få ett dugligt. Länk till sidan https://www.bauhaus.se/varme-kyla/element/oljefyllda-element

Här är det för 699kr https://www.bauhaus.se/basic-oljef-radiator-bi-metall

Eller ska man satsa på ett sånt här? https://www.netonnet.se/art/hem-hus...dersson-konvektorelement-gsh-3-1/244225.9407/
 
Redigerat:
Varför oljefyllda? Jag rekommenderar Adax Neo. Jämn och behaglig värme
 
  • Gilla
MultiMan
  • Laddar…
Kloge Kloge skrev:
Varför oljefyllda? Jag rekommenderar Adax Neo. Jämn och behaglig värme
Länk
 
S
Är ju flera faktorer man får ta hänsyn till.
-Elementets fysiska dimensioner som ska passa in estetiskt, t.ex. bör elementet vara ungefär som fönsterbredden.
-Rummets effektbehov för att hålla temperaturen.
-Klarar säkringen elementens/-ets effekt. Överdimensionera inte mer än vad säkringen klarar. Två 1200 watts element på samma säkring är lite för mycket. Gränsen ligger vid 2300 watt.
 
Jag slår ett slag för ADAX Clea wifi.

Tycker det är smidigt då jag kan styra elementen både enskilt och tillsammans med hjälp av olika scheman (även om man inte måste).
Har förstått att de håller god kvalitet, samt att jag gillar glasfronten(en del har åsikter om att glas inte leder värme något vidare men tycker inte det är ett problem. Fronten blir inte så het och värmen som cirkulerar genom elementet är tillräcklig). Jag kör ett gäng sådana och det har fungerat mycket bra.

Håller på att byta ut alla elradiatorer hemma och kommer köra på ADAX Neo wifi i resten av huset. Jag tycker priset är ok på Clea. Neo är lite billigare, men man kan välja på flera färger.

Clea: https://www.aeservice.se/kategorier.php?kid=435-517-771
Neo: https://www.aeservice.se/kategorier.php?kid=435-517-768

Mvh. Samlarpådetmesta
 
Tack till er som rekommenderade Adax. Det blev 5st Adax Neo 800w 230v till ett pris av 4400kr. Känns som ett mycket bra pris. Tog modellen utan wifi dom kommer istället styras med Telldus.
 
  • Gilla
Kloge
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.