Isbildning på fläkt och kylflänsar i ett kombiskåp från Husqvarna, tecken på felaktig avfrostning.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Hej köpte ett begagnat kombiskåp från Husqvarna. Testade att den fungerade som den skulle och stoppade in maten. Inatt vaknade vi av att frysen skrällde massor och det har visat sig efter en googling och snabb nedmontering att en enorm isklump hade formats framför fläkten och gjorde att denna tog i.

Har läst massor om dessa skåp men aldrig hört att det skulle isa igen på endast en vecka.

När vi fick hem skåpet så var det nollgradigt ute och det var en enorm mängd kondens som rann ut ur skåpet. Kärlet blev fullt flera gånger och det blev stora pölar på golvet. För att råda bukt på detta så satte vi igång skåpet efter ett dygn och då slutade det att kondensera. Nu undrar jag om detta kan ha någon betydelse för att skåpet isade igen såpass snabbt? Kan det vara någon blockering för avrinningsröret? Är det helt enkelt avisningen som inte fungerar korrekt?

Vi har haft skåpet stängt och endast öppnat varannan dag och varit borta mkt, tycker listen ser hel och ren ut och som att det blir ett fint sug när man stänger.

Tack på förhand! Mvh Marcus
 
Redigerat:
En notering är att det faktiskt går väldigt lätt att öppna dörren till skåpet. Det finns ett sug men det är busenkelt att öppna.

Vi har frostat av det helt, kontrollerat att avrinningsröret sitter rätt och startat skåpet igen. Håller tummarna för att det inte ska isa igen. Har inte vidare koll på detta så får bli ett ngt skåp om det bråkar tror jag.
 
A
Köldmedel släcka uppenbart
 
  • Gilla
Grytanicentan
  • Laddar…
Det är så illa alltså! Kylen håller tempen fint och frysen även så. Var baea det att den byggde så mkt is. Men du kanske kan se på frysmönstret eller dylikt att det inte är som det ska :). Hela förångaren blirbfrodtig när skåpet är igång.
 
electroluxaren skrev:
Köldmedel släcka uppenbart
Tack för inputen! Nu kan vi gå vidare. Skåpet kostade 800kr så misstänker att tidigare ägare hade krångel också. Inte hela världen.
 

Bästa svaret

A
om du skall tina upp denna klump så gör det när du har den som på bilderna så ser du när den är borta och det lär ta ett tag.
det troliga är att det har läckt ut lite så att hela förångaren inte fylls vilket gör att bara den bakre delen tar värme/ger kyla.
skåpet får då mycket längre tider och isen bygger bara därbak
när en avfrostning initieras så uppnås färdig temp snabbt då den mäter där det inte blivit någon is och därmed är ekorrhjulet igång.
förra ägaren måste haft krångel för annars skulle inte allt detta avfrostningsvatten du upplevde funnits.
 
  • Gilla
Grytanicentan
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.