Hej!
Vi bor i ett 20-talshus med en två våningar och källare. Själva planlösningen är vi inte nöjda med eftersom det finns mycket konstiga hörn och små garderober som vi inte behöver och som tar upp utrymme. Det finns tre sovrum, en toalett och en större garderob är på ovanvåningen. Idag så måste man gå genom sovrummen för att komma till toaletten. Ett sovrum är till vänster när man kommer upp för trappan och sedan kommer vår toalett som är liten och gärna hade varit större. Nu vill barnen ha egna ingångar till toalett och sina sovrum. Självklart är det snedtak och murstock som stökar till det hela. Snedtak är bakom heldragen linje och murstocken är streckad. Det finns en trappa upp till vinden bredvid murstocken och vi funderar på att ta bort den för att skapa utrymme och bara göra lucka i taket med sådan där trappa som man kan fälla ut. Kom gärna med förslag och tips? Fråga gärna om det är nåt mer ni undrar över. Tack för hjälp! Planritning av ovanvåning i 20-talshus med snedtak, murstock och utmarkerade sovrum och garderober.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Är det murstock även där jag ritat en röd ring nedan?
Om inte kunde ni bygga en vägg enligt den gröna linjen och få plats med badrumsdörr och dörr till det sovrummet i nuvarande garderob. Ta bort de två andra badrumsdörrarna.
Ritning av en våningsplan med markerad murstock, röd ring och grön linje som föreslagen vägg.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
gustavsson_e och 1 till
  • Laddar…
Ja, det är en murstock där, men vi ska kolla om den är bärande. Bra och tack för förslag. Då öppnar man en vägg i badrummet och jag tror det kräver att man gör om hela badrummet för man får nog inte ta hål i tätskikt om försäkring ska gälla och ett nytt badrum kostar.
 
Är badrummet kaklat?
Hur gammalt är det?
Om man måste göra om allt eller inte beror ju på vad man gör, tar du upp en dörr är det ju ett hål där ändå. Men något behöver ju göras vid de hål man sätter igen.
Om det är plastmatta går det utmärkt att svetsa ihop nya fogar.
 
  • Gilla
gustavsson_e
  • Laddar…
Hej! ja det är kaklat överallt förutom i taket.
Badrummet är 18 år gammalt, renoverades 2001.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.