Hej.
Har en liten frågan.
Vi har inte fått någon grannhöran medans våra ena grannar som bor längre bort ifrån berörd fastigheten har fått brev hem om å yttra sej.
Kort å gott, Detaljplanerat område, krävs marklov för att fälla träd, skogstomter på ca 2000 kvm så rör sej inte om skymda utsikter.
Genom konversation med grannen i veckan så fick ja reda på att dom hade fått en höran för ett tag sen.
Så rör sej om trädfällning, rivning utav gammal kåk och nybyggnation som avviker ifrån detaljplan, beslutet är redan taget.
Tänkte mer vilka skyldigheter kommunen har vid utebliven information?
Ligger i tvist med kommunen så undrar om man har nått å hämta?
skiter som sagt fullständigt i vad grannen gör å vill inte skapa problem för vederbörande, mer kommunen ja vill jävlas med såfall :rofl:
bifogar karta så förstår ni varför man undrar varför man inte fått en höran
 
  • Enkel karta som visar tomternas placering, med numrerade markeringar för berörd tomt, inläggsförfattarens tomt och grannes tomt.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Tror du har väldigt lite att hämta. Det borde som mest vara grannyttrande på närmsta grannarna (8 st). Granne 3 borde nog inte fått förfrågan öht och inte du heller.
 
  • Gilla
JKrister
  • Laddar…
Nä de e de som e lite skumt. Vet dok att de blir många hörande runtomkring om nån ska fälla träd, va nån som skulle fälla träd några gator ner för nått år sen å då fick vi information även en karta på alla sakägare som hade fått hörande å va rätt många hushåll. Men skumt som sagt att grannen har fått hörande å får överklaga då de avviker från detaljplanen.
 
Det är bara rågrannar eller om man blir drabbad på något sätt som måste höras och om det är något som avviker från detaljplan. Finns DP och den följs behövs inget grannhörande alls.

Det kan vara så att granne 3 har del i samma servitut eller någon annan avlägsen koppling varför de blev hörda och inte du.
 
  • Gilla
MetteKson
  • Laddar…
När jag skulle bygga ett garage behövde jag yttrande från grannarna till höger, vänster och bakom, 2 av de skulle inte ens se garaget. De 3 grannar på andra sidan vägen som såg garaget och hade sina hus närmast, behövde jag inte fråga.
 
R Robert-san01 skrev:
Det är bara rågrannar eller om man blir drabbad på något sätt som måste höras och om det är något som avviker från detaljplan. Finns DP och den följs behövs inget grannhörande alls.

Det kan vara så att granne 3 har del i samma servitut eller någon annan avlägsen koppling varför de blev hörda och inte du.
De vet ja, vi håller själv på å ska bygga ut men vi har inte avvikt från DP. Grannarna har fått papper men dom får inte yttra sej.
 
Även om du inte får ett grannehörande så har du möjlighet att överklaga. Grannehörande har inget med överklagande att göra.

Gången är att OM en bygglovsansökan strider mot detaljplanen, så måste kommunen gå ut med ett grannehörande till rågrannarna, och ibland till vissa andra som uppenbart påverkas. Detta skall ske innan beslut fattas. Svaren från grannarna skall vara en del av beslutsunderlaget. OM kommunen inte genomför grannehörandet korrekt, så kommer ett överklagande att "automatiskt" gå igenom senare, bara på grundvalen att grannehörande inte genomförts.

Sedan när ett bygglovsbeslut fattats, så kan det överklagas precis som alla andra myndighetsbeslut. De närmaste grannarna skall då informeras att ett beslut har fattats, det gäller alla bygglovsbeslut, oavsett om planen följs eller inte.

Du som då inte är direkt granne blir inte hörd i förväg, och du får inte ut information om det fattade bygglovet. Du får istället bevaka post o inrikes tidningar där bygglovsbeslutet också skall annonseras.
 
  • Gilla
MetteKson
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.