Hej, känner någon en agent för polska hantverkare i sydvästra Skåne?
 
Nu är de svåra att hitta, men efter sommaren bukar de finnas på Kumla, så kolla där i September(polska byggarna alltså)
Angående agenter har jag inte sätt ngn, men så bor man ju i mörkaste Småland.
Ps: hur ser de ut?Agenterna?
 
Det finns något som heter Polenkonsulten AB, svensk firma med endast polska arbetare..Hur bra eller skickliga de är får någon annan uttala sig om. Googla på nätet så kan du hitta artiklar om dem...

 
Polenkonsulten skulle jag undvika om jag vore du. Dessutom finns det 'svenska' byggföretag som lockar med polska arbetare (och därigenom låga tim-priser) men som har som målsättning att arbeta efter löpande räkning och därigenom skörta upp dig som kund ordentligt. Jag kan ge tips på flera byggföretag med polacker som ni inte skall anlita - samt ev. någon som i min erfarenhet är seriös och mån om att göra ett bra arbete för en överenskommen summa. Skicka PM - jag vill inte skriva namn här...
 
Kan intyga vikten av att gå på fastpris speciellt när man blir erbjuden polska lockpriser för arbete, annars kan timmarna lätt skena iväg. Jag startade en entrepenad med en polsk firma (som rekommenderats av en vän) på löpande räkning och har nu omförhandlat resten till fastpris för att stoppa dräneringen av min ekonomi. Många bäckar små...

Hantverket är gott men utförandet har gått i snigeltakt.
 
Om polsk arbetskraft är bra eller dåligt får nån annan uttala sig om, men den erfarenhet jag har är att de inte är vana vid att jobba på samma sätt som här i sverige.
De har ofta nån chef eller förman som talar om dem vad och när de ska göra saker under arbetet, medan vi här hemma måste arbeta mer självständigt.
Så man bör vara tillgänglig hela tiden för att leda arbetet.

Sen är det ofta så att de tar på sig mer än vad de klarar ut. T ex så är en polsk snickare kanske inte så noga med om han snickrar, målar, kaklar eller drar rör, bara han får betalt. Svenska byggare är mer specialiserade på "sitt" yrke.

Jag håller på med en badrumsrenovering just nu, där de polska snickarna skulle kakla och sätta klinkers, men de hade ingen aning om hur man våtrumstätar mm, så beställaren fick leta fram instruktioner till dem.
Och självklart hade de inget våtrumscertifikat, med de problem det kan innebära.
Till slut slutade det med att de fick lämna, och en kakelfirma fick ta över.

Har även erfarenhet av polska rörsvetsare, de var jäkligt duktiga, men om platschefen ville be dem om ngt var han tvungen att gå via deras förman. För det var han som tog alla beslut. De bara utförde arbetet.

Men detta är bara vad jag har sett, det finns säkert de som har andra erfarenheter.
Både bra och dåliga.
 
Frugan är polska och vi fundrar på att anlita polacker för att kakla upp kök och badrum. Nu har vi hört att de ibland är otroligt slöa och timmarna bara stiger och stiger. Vi vill förmodligen förhandla fram ett fast pris för jobbet. Men hur många kvadratmeter kakel kan man tänka sig att man bör kunna lägga på en dag, inkl förarbete med montering av nytt gipsunderlag alternativt spackel? Ett skräckexempel (tror jag att det är ialla fall) var att det tog 5-6 timmar för att foga 4 kvadratmeter kakel i köket hos bekanta. Bör det ta så lång tid?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.