Tror inte de blir dyrt för som sagt kan det inte vara fuktigt om vattnet kommer från kylen (så mycket kommer inte ut)
Tror du får svårt att övertala fb om att lägga om hela golvet om bara golvet under kylen är påverkat.
 
Om det är en säljarbesiktning så har du troligen ingen möjlighet att reklamera, formellt har du ingen relation till besiktningen, om du inte köpt in dig i besiktningen. Villkoren för dessa skador varierar beroende på försäkring, så läs in dig på vad som gäller i ditt fall. Försäkringarna ställer krav på att du anmäler skadan när du upptäcker denna, så vänta inte med detta.
 
tack för all snabb hjälp!!! grymt forum!

ringer fb nu och återkopplar vad som sägs och laddar upp foton här lite senare
 
T
Vilket företag anlitade du besiktningsmannen igenom?
 
det är säljaren som anlitat, inte jag, ska kolla vilka som använts!
 
Fairlane
Vi fick en fuktskada på golvet under kyl, trots plastmatta under, då lite vatten föll bakom mattan. Eftersom det då var fuktigt så fixade försäkringsbolaget med att en firma kom och kollade det. Det var ingen fara och ingen tork behövdes. Parketten under kylskåpet var inte så snygg, men det var också enda problemet, så det fanns inget att åtgärda. Det låter lite som samma sak här?! Om det är mögel så är det väl bara att tvätta rent och ställa tillbaks kylskåpet? ok, golvet under är inte snyggast, men det syns heller inte.
 
  • Gilla
AndersOhrt och 2 till
  • Laddar…
T topmount skrev:
Har varit med om att plastskyddet snarare har förvärvat problem. Tanken med plast skydden är bra men det händer att man lägger skyddet på plats och sen när den tunga kylen/frysen skjuts på plats hamnar skyddet fel och vattnet hamnar mellan golvet och plasten och då torkar det inte ut alls, eller väldigt långsamt.
Gillar lösningen där man lägger en bit våtrumsmatta med uppvik under kyl och frys bättre
Precis det hände oss. Droppskyddet hamnade snett, så, pga av en defekt frys som droppade kondensvatten från kylmedelsröret, blev det vatten under droppskyddet. Blir till att byta trägolv. Som tur är har vi betong under och det höll bara på i drygt två månader innan vi upptäckte det. Gick på hemförsäkringen
 
Om det är torrt så händer garanterat inget mer, det "fortsätter" inte med möglet. Mögel sprider sig endast vidare om det är tillräckligt fuktigt.
Ta fram kylskåpet. Tvätta rent med ammoniak, väteperoxid eller klorin, så att där du tvättar verkligen tar bort allt. Du skriver betonggrund, är det betong direkt under golvmattan? Eller hur ser det ut?
Det måste vara helt torrt annars växer det/kan växa vidare.
Sedan kan man sprida på en boraxlösning för att ytterligare förhindra, såsom Boracol.
Men jag är övertygad om att du överreagerar på skadan. Du behöver troligen inte anlita vare sig försäkringsbolag eller byggfirma.
Det du behöver göra är att byta ev spånskiva om den luckrat upp sig o svällt, men det är i så fall enbart för att det skall se snyggt ut.
Från en som jobbat med just sådana skador.
 
  • Gilla
Fairlane och 1 till
  • Laddar…
K klimt skrev:
Anmäl till ditt eget försäkringsbolag till att börja med. Ta fram besiktningsprotokollet och se vad som står i detta. Kontakta besiktningsföretaget och fråga om deras bedömning. Detta är knappast ett sådant fel där säljaren kan bedömas som ansvarig. Det bör gå att upptäcka vid en besiktning. Om det skulle bedömas som dolt fel så är det inte reparationskostnaderna som ersätts utan det lägre belopp som fastigheten kostat om felet varit känt. Om det är en äldre installation sker en avskrivning. Om beloppet är lågt i förhållande till köpeskilling utgår ingen ersättning. Er möjlighet i detta fall är via besiktningsföretaget, men det kan bli svårt, de är skickliga på att reservera sig mot problem.

Exakt så gjorde vi hittade en gammal fuktskada med svart mögel under efter 3 månader
Försäkrings bolaget tog rubbet i å med att vi hade nyslipat parkettgolv i hela huset så blev de nytt å fräscht kolla, med försäkringsbolag
 
Redigerat:
det är torrt och har skickat all info till fb, så får se vad som händer, även om det inte behövs så skulle man vilja fixa detta nu i alla fall,

bifogar bild: 20191029080009-90.231.55.247.jpg
 
är mycket knögligare i verkligheten, så vad tror panelen? enkelt att åtgärda?
 
Min första reaktion är att det ser ut att ha stått vatten under plastskyddet. Detta är inte vatten som kommit dit, och så har man lagt plast i efterhand. Var kommer vattnet ifrån? Detta skulle kunna vara skurvatten som trängt in under plasten vid städning. Eller vatten som runnit ur frysen vid avfrostning, och trängt in frammitfrån.

Jag har svårt att tro att detta skulle ställt till någon större skada nere i golvet. Tvätta bort så mycket som möjligt. är det ek parkett, så kommer den att ha missgärgningar pga. vattenskadan, det är i så fall inte mögel.
 
  • Gilla
TickyNucker
  • Laddar…
Om du är noggrann kan du ju slipa och olja in golvet, då blir det säkert som nytt. Men som sagt, trist förvisso, men det syns ju inte där under.
 
Fairlane
Jag tycker det påminner rätt mycket om vår skada. Det hade droppar vatten bakom plastmattan som lyckats tränga in under. Ingen fara så länge det sen var torrt. I vårt fall så var det en riktigt usel konstruktion på vattenbehållare på baksidan av kylskåpet. Den satt fast med två plastclips, men den satt snett, så när den blev full så rann det inte över på rätt ställe. Hade det runnit över på rätt ställe så hade det runnit ner till en annan behållare, men eftersom den satt snett så satt det röret i högsta änden av plastbehållaren istället för det lägsta. Jag spände fast det i rätt läge med ett buntband.
 
Skulle ta fram excenterslipen slipa av ytan och sen olja in eller lacka ytan.
Tycker inte de ser så illa ut. Svärtan uppkommer ju jätte fort på ek, räcker att något vått ligger över natten.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.