Jag vet inte. Novis och dåligt med information gjorde att jag fick försöka tänka logiskt, (om det gick vet jag inte än), och då det finns en rad " de som köpte ölsatsen köpte även ...." och där ingick 3 kg socker, så utgick jag från att det nog skulle tillsättas.R RealElwood skrev:
Nu är det i alla fall gjort. Nästa utmaning är att få lite pepparkaksmak på det, eller kanske rättare några liter av det, går ju inte åt 15 liter öl till julbordet och blir kanske tråkigt i längden.
Kan själv!
· Trelleborg
· 15 632 inlägg
Ölbryggning var väl typiskt husmorens uppgift förr?
Men du är ute i god tid ser jag, spontant behöver en stout lite längre tid på sig att mogna så den är nog lagom till nästa år
Men du är ute i god tid ser jag, spontant behöver en stout lite längre tid på sig att mogna så den är nog lagom till nästa år
Jo förr var det husmors, eller kanske pigans uppgift att brygga & bränna, därav " Brygghus", och det var i vissa fall med livet som insats pg av spritånger i kombination med eld.13th Marine skrev:
Så du tror inte jag har tillräcklig framförhållning? Kanske blir det då att intaga drycken som Robert gör.
http://www.fridhem.nl/sob/00-2/brannvinet.htm
Redigerat:
Kan själv!
· Trelleborg
· 15 632 inlägg
Fast spritångor från öl har jag inte hört talas om.
Jag vet inte hur den kommer bli, men jag har varit med om att en stout inte alls var rolig, så vi glömde bort den i ett förråd i ett år innan vi hittade den igen.
Betydligt trevligare!
Så om det inte blir bra, prova att lagra den istället för att slänga den.
Jag vet inte hur den kommer bli, men jag har varit med om att en stout inte alls var rolig, så vi glömde bort den i ett förråd i ett år innan vi hittade den igen.
Betydligt trevligare!
Så om det inte blir bra, prova att lagra den istället för att slänga den.
Ok.13th Marine skrev:Fast spritångor från öl har jag inte hört talas om.
Jag vet inte hur den kommer bli, men jag har varit med om att en stout inte alls var rolig, så vi glömde bort den i ett förråd i ett år innan vi hittade den igen.
Betydligt trevligare!
Så om det inte blir bra, prova att lagra den istället för att slänga den.
Kan själv!
· Trelleborg
· 15 632 inlägg
Det var bara ett tips i all välmening, vore synd att kasta bort nått som har potential.
Oh nej, skulle bli för dyrt att varmhålla uterummet. Sedan är det ju små volymer jag framställer så de är inte nämnvärt i vägen, samt att vinet uppskattas av fler än mig själv. Får se hur slabbandet med öl avlöper. Har faktisk fått abonnera nedersta plan i torkskåpet, då vinet inte ville få fart, fick några grader över rumstemperaturen så det kom igång.R RealElwood skrev:
Tror jag gör avkok på:
Kamomill
Kanel
Kardemumma
Kryddnejlika
Att blanda i den färdiga drycken.
De skall ha olika egenskaper, men alla kan motverka negativa effekter komna från för mycket av det goda.
Mitt öl döper jag därmed till 4K, en ren hälsodryck.
https://axelsons.se/kryddornas-kraft-medicin-i-ditt-skafferi/
Kamomill
Kanel
Kardemumma
Kryddnejlika
Att blanda i den färdiga drycken.
De skall ha olika egenskaper, men alla kan motverka negativa effekter komna från för mycket av det goda.
Mitt öl döper jag därmed till 4K, en ren hälsodryck.
https://axelsons.se/kryddornas-kraft-medicin-i-ditt-skafferi/