Vi har under sommaren bytt panel på vårt hus. Vi har inte tilläggsisolerat men var tvungna att läkta om då vindpappen satt utanpå läkten istället för under = ingen luftspalt (förmodligen därför panelen var rutten).

Vi ska i samband med fönsterbytet flytta ut alla fönster, dels för den extra läkten och dels för att vi redan innan alltid tyckt vi har för smal fönstersmyg invändigt och att fönstren suttit för långt in.

Problemet är nu att vi i vårt badrum (som vi gjorde om för bara ett par år sedan efter en vattenläcka) har en kaklad fönsternisch. Min fråga är om någon vet vad som händer med tätskiktet och hur man gör i ett sånt här fall? Man bryter väl inte tätskiktet så mycket så man måste kakla om hela badrummet? Mellan vägg och kaklad smyg sitter en metallist.

Någon som gjort något liknande?
 
Lite beror det ju på hur nära duschzonen fönstret sitter men troligtvis kan man bara skära bort eventuell silikon mellan kakel och fönsterkarmen och plocka ut fönstret utåt för att sedan fälla in det nya på sin plats.

Sitter sedan fönstret hyfsat långt från duschen så hade jag försiktigt knackat bort de plattorna i smygen och ersatt dem med nya som når fram till karmen.

Förstår inte riktigt var du menar att det sitter en metallist men troligen i ytterhörnet där smygen går in mot fönstret så då blir det mellan den och karmen man får sätta nya plattor.

Är det ordentligt gjort sitter där tätskiktsfolie som oftast klarar sig när man plockar bort kakel och då kan man komplettera detta fram till den nya karmen innan man sätter de nya plattorna.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.